Pasta Bolognese

Pasta Bolognese Pasta Bolognese 0 0 5 0

maart 19, 2015

Pasta Bolognese

Over Pasta Bolognese

Grove stukken kruidig gehakt, verse groenten en verse kruiden! Dat is Pasta Bolognese in een nieuw modern jasje, met dus louter verse ingrediënten. Afgeleid van het traditionele recept voor Ragu alla Bolognese, is dit recept voor Pasta Bolognese een heerlijk recept voor iedereen die wel eens wat anders wil dan de standaard recepten met de naam 'Bolognese'.

Voor meer recepten met pasta kijk je natuurlijk gewoon even in het overzicht met al onze pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 45 minuten
  • 10 minuten

    45 minuten

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

25g ui

25g wortel

25g bleekselderij

1 teen knoflook

Verse blaadjes oregano

200g kalfsgehakt

Verse peper

Zeezout

10g Parmigiano Reggiano

100ml Italiaanse droge witte wijn

4 tomaten

Olijfolie

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en de ui, was de bleekselderij en rasp de buitenkant van de wortel. Snij deze ingrediënten daarna in hele fijne stukjes. Kruid het kalfsgehakt met verse peper, zeezout en de Parmigiano Reggiano. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij daarna in kleine blokjes.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak het gekruide kalfsgehakt in grove stukken. Als het gehakt er goudbruin uitziet en krokant is, doe je ook de knoflook, ui, bleekselderij, wortel en oregano in de pan. Geef deze ingrediënten 2 tot 3 minuten de tijd om hun smaken helemaal los te laten komen.

2Blus het geheel af met de droge witte wijn. Laat de wijn kort indampen zodat het vocht goed kan worden opgenomen door de andere ingrediënten. Vervolgens doe je ook de tomaten in de pan. Het laatste vocht van de wijn en de tomaten komen nu samen waardoor de wijn de Bolognese saus een heerlijke rijke smaak geeft. Voeg nu peper en zout naar smaak toe, wees hier vooral niet te zuinig mee. Laat de Bolognese saus nu 30 minuten op een laag vuurtje staan, zodat de smaak zich maximaal kan ontwikkelen.

3Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Als de pasta de gewenste textuur heeft, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Doe hier direct de Bolognese saus bij. Roer de tomatensaus door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Dien de Pasta Bolognese op, garneer met een beetje peterselie en aanvallen maar! Geniet van deze lekkere Pasta Bolognese! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.