Pasta pesto kip

Pasta pesto kip Pasta pesto kip 5 0 5 1

maart 18, 2015

Pasta pesto kip

Over pasta pesto kip

Pasta pesto is het aller lekkerste als je de pesto helemaal zelf klaar maakt. Bovendien is de combinatie tussen pasta, pesto en kip ongekend lekker. In dit recept wordt uitgelegd hoe je een heerlijke pesto bereid en je de kip in korte tijd perfect klaar maakt en laat garen in witte wijn.

Kijk voor meer lekkere pasta recepten op onze pagina over pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

50g verse basilicum

1 teen knoflook

20g pijnboompitjes

25g Parmigiano Reggiano

25g Pecorino Olijfolie

Verse peper

Zeezout

1 kipfilet

50ml Italiaanse droge witte wijn

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en snij de knoflook in een paar grove stukken. Hak de Parmigiano Reggiano en de Pecorino in blokje. Snij de kipfilet in blokjes en kruid deze met verse peper en zeezout.

Bereiding

1Doe de blaadjes verse basilicum in een vijzel en stamp deze tot dat er een papperige substantie ontstaat. Als er niks meer van de blaadjes over is, doe je de teen knoflook en de pijnboompitjes ook in de vijzel. Ga verder met stampen en als de blaadjes basilicum, de teen knoflook en de pijnboompitjes een geheel vormen, dan doe je ook de Parmigiano Reggiano en de Pecorino in de vijzel. Vervolg het stampen tot dat ook de 2 soorten kaas volledig door de pesto zijn heen gestampt.

2Schenk een scheutje olijfolie door de pesto om te komen tot de perfecte substantie. Als de pesto langzaam van je lepel glijdt, is de textuur in orde. Breng de pesto op smaak met verse peper en zeezout.

3Kook vervolgens de pasta in gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Tijdens het koken van de pasta kun je ook de kip bakken. Smelt een klont boter in een koekenpan en bak de kip hard aan. Na 2 tot 3 minuten blus je de kip af met de droge witte wijn. Zorg ervoor dat de kip nu in een paar minuten helemaal gaar wordt. Haal de kip gelijk van het vuur en voorkom hierdoor dat de kip droog wordt. Probeer het zo te timen dat de pasta tegelijk met de kip klaar is.

4Giet de pasta af en doe deze terug door de pan. Roer gelijk de pesto door de pasta om te voorkomen dat de pasta gaat plekken. Dien de pasta op en leg dan de stukjes kip over de pasta. Strooi nog wat pijnboompitjes over het gerecht en rasp er nog wat Parmigiano Reggiano overheen om het recept helemaal af te maken. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Latoya

november 23, 2021

Onze kinderen lusten normaal geen pesto, ( pesto uit een potje dus) Maar dit vonden ze gewoon lekker.. de pan in helemaal leeg gegaan.. en 1 ding weet ik zeker.. dit recept komt in het boekje van favoriete gerechten.. bedankt voor het delen! Echt een aanrader..

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.