Pasta met kaassaus
Over pasta met kaassaus
Pasta met kaassaus, wat valt erover te zeggen. Het enige wat je moet doen is de juiste kwalitatieve ingrediënten in huis halen en de instructies van dit recept volgen. Kan niet missen en een gegarandeerd succes voor iedereen die van pasta en kaassaus houdt!
Meer recepten met pasta en kaas vind je in ons complete overzicht met pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen
Voorbereiding
1Rasp zowel de Parmagiano Reggiano als de Peccorino, that’s it!
Bereiding
1Kook de pasta volgens de bereidingswijze. Let op, doe absoluut nooit olijfolie in het water om pasta in te koken. Maar als het water kookt, kun je wel een eetlepel zonder punt zeezout in het water doen.
2Smelt een klontje boter in een hapjespan met hoge randen. Als de boter licht gesmolten is, voeg dan de Panna toe. Roer dit tot een gladde saus. Gooi de geraspte Parmigiano Reggiano en Peccorio samen met het ei in de saus. Roer dit tot een mooie gladde saus op een laag vuurtje. Blijf de saus maximaal 3 minuten roeren. Doe het vuur uit en de deksel op de hapjes pan.
3Zorg ervoor dat de pasta iets na de saus klaar is, maximaal 5-10 minuten later. Dit geeft de saus de kans om volledig tot smaak te komen. Nadat de pasta is afgegoten, doe je deze bij de saus in de pan en roer je dit goed door. Bij voorkeur opdienen op 70 graden voorverwarmde borden. Geniet van de heerlijk, cremige pasta met kaassaus! Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
: (
juli 6, 2016
lekker, maar ik doe het met mijn eigen recept… : (
Tjerk Kleisma
juli 8, 2016
CIao!
Wij zijn heel benieuwd naar jouw eigen recept voor pasta met kaassaus. Wil je dit met ons delen?
Saluti,
Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl