Pasta Ragu di Salsiccia

Pasta Ragu di Salsiccia Pasta Ragu di Salsiccia 0 0 5 0

maart 19, 2015

Pasta Ragu di Salsiccia

Over Pasta Ragu di Salsiccia

Ragu is een typisch Italiaanse bereidingswijze voor een pasta gerecht van het platteland. Op de afbeelding wordt de Ragu di Salsiccia geserveerd met Pici. Pici is een soort pasta die afkomstig is uit het midden van Italië en wordt gezien als een pasta specialiteit. Mocht je een keer toevallig in een Italiaanse supermarkt verdwaald zijn en tegen Pici aanlopen, dan is het absoluut een aanrader om mee te nemen.

Pasta Ragu di Salsiccia spreekt verder helemaal voor zich. Het is een stevige pasta boordevol smaak welke je in Nederland echt zelden op de menukaart tegenkomt maar in Toscane en Umbria des te meer. Geniet van dit bijzondere pasta recept! Buon appetito!

Meer lekkere pasta recepten vind je in ons overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 mins
  • Bereiding: 3 hrs
  • 15 mins

    3 hrs

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 5 personen

Ingrediënten

Verse peper

Zeezout

20g boter

3 eetlepels olijfolie

Parmigiano Reggiano

400g pasta

2 verse Italiaanse worsten

50g bleekselderij

50g wortel

50g ui

1 bol knoflook

Een paar blaadjes salie

3 takjes tijm

2 eetlepels oregano

500ml Italiaanse witte wijn

500ml runderbouillon

3 eetlepels tomatenpuree

Voorbereiding

1Snij het velletje van de verse worsten open en haal het vlees eruit. Snij de wortel, bleekselderij, ui en knoflook in kleine stukjes. Verwarm de runderbouillon.

Bereiding

1Gebruik een koekenpan met zeer dikke bodem of een stoof. Verwarm hierin tegelijk de boter en de olijfolie. Als de boter en de olijfolie helemaal in elkaar zijn opgegaan en het schuim is verdwenen, doe je het vlees van de verse worsten in de pan. Bak het vlees hard aan, zodat het lekker knapperig wordt.

2Zodra het vlees een mooie bruine kleur heeft, doe je de wortel, de ui, de bleekselderij, de knoflook in de pan samen met de kruiden; oregano, salie en de tijm. Laat het geheel ongeveer 5 minuten op het vuur staan, zodat de smaken helemaal los kunnen komen. Na 5 minuten blus je het geheel af met de witte wijn en doe je ook de runderbouillon in de pan. Voeg alvast 2 eetlepels tomatenpuree toe samen met wat peper en zeezout.

3Zet de pan met de deksel erop op een laag pitje en laat de 'Ragu di Salsiccia' voor de duur van 2,5 tot 3 uur op het vuur zachtjes pruttelen. Controleer de Ragu om de 15 tot 20 minuten en roer het geheel dan door. De wijn en de bouillon krijgen nu volop de kans om te ontwikkelen tot een heerlijke saus vol smaak. Langzaam transformeert het gerecht in een mooie saus. Als na 2,5 tot 3 uur de Ragu nog dun is, haal je de deksel van de pan en laat je de saus verder inkoken. Als je tevreden bent over de textuur van de Ragu, kun je overwegen om nog 1 eetlepel tomatenpuree toe te voegen voor een krachtigere smaak. Breng met nog wat peper en zout het geheel op smaak.

4Zet een pan water op het vuur voor de pasta en kook deze volgens de bereidingswijze 'al dente'. Als de pasta een lekkere bite heeft, giet je deze af en doe je de pasta gelijk terug in de pan. Schep een gedeelte van de Ragu alvast door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Dien de Pasta Ragu di Salsiccia nu op en schep om ieder bord nog een beetje saus. Maak het geheel af door er een paar grove vlokken Parmigiano Reggiano overheen. Geniet van deze heerlijke Pasta Ragu di Salsiccia! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.