Penne Arrabiata

Penne Arrabiata Penne Arrabiata 0 0 5 0

maart 16, 2015

Penne Arrabiata

Over Penne Arrabiata

Penne Arrabiata is een van de meest gegeten pasta recepten wereldwijd. De naam van dit recept komt voort uit het feit dat er een Spaans pepertje in dit gerecht zit. Arrabiato betekent in het Nederlands namelijk 'boos' of 'kwaad' en Penne all' Arrabiata heet dus eigenlijk boze of kwade Penne. De scherpte van het pepertje wordt als boosaardig gezien en dit verklaart de naamgeving van het gerecht. Wat handig is om te doen, is om niet het volledige pepertje in 1x in de pan te gooien. Het zou zomaar kunnen zijn dat je niet een pepertje treft dat 'gewoon' kwaad is, maar er zijn ook woedende pepertjes en deze kom je liever niet tegen op je bord!

Meer traditionele Italiaanse pasta recepten vind je natuurlijk gewoon in ons volledige overzicht met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

300g Penne

2 eetlepels olijfolie

1 teen knoflook

1 sjalot

1 Spaanse peper

8 trostomaten

2 eetlepels tomatenpuree

Verse peper

Zeezout

3 blaadjes basilicum per persoon

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper en snij de deze in kleine stukjes. Snij ook de sjalotten en de knoflook in kleine stukjes. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ook de tomaten in stukjes.

Bereiding

1Breng een pan water aan de kook, doe een klein beetje zout in het kokende water en kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de olijfolie in de koekenpan. Fruit de knoflook en sjalotten in de olijfolie en voeg na ongeveer 2 minuten ook de Spaanse peper toe. Laat het geheel even zachtjes doorbakken, maar zorg ervoor dat dit niet te hard gaat. Gooi vervolgens ook de tomaten in de pan en zorg ervoor dat deze 1 geheel worden met de knoflook, sjalotten en de Spaanse peper. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng dit met de tomaten. Als de saus te dik wordt, kun je een klein beetje water aan het gerecht toevoegen om de saus wat dunner te maken. Om de Arrabiatasaus op smaak te brengen moet je peper en zout toevoegen. Pas wel op met de zout dat dit niet in 1 keer te veel is. Dus voeg de zout beetje bij beetje aan het gerecht toe en proef tussendoor of dit voldoende is. Zodra dit het geval is, is de Penne Arrabiata klaar om op te dienen.

2Strooi als de Penne Arrabiata is opgediend de Parmigiano Reggiano over het gerecht. En om het gerecht helemaal af te maken leg je de 3 blaadjes basilicum boven op de pasta. De Penne Arrabiata is nu klaar om te serveren, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.