Pasta uit de oven

Pasta uit de oven Pasta uit de oven 0 0 5 0

maart 24, 2015

Pasta uit de oven

Over pasta uit de oven

Pasta uit de oven is echt letterlijk wat het is, namelijk pasta uit de oven. Voor pasta uit de oven geldt geen klassiek recept of speciale bereidingswijze, pasta uit de oven maak je namelijk gewoon klaar zoals je dit zelf het lekkerst vindt. Of natuurlijk op basis van wat je op dat moment in huis hebt, zoals wij vandaag. In onze kastjes en koelkast kwam ik een aantal zaken tegen die nu ook terug te vinden zijn in dit recept voor pasta uit de oven, namelijk Italiaans gekruid gehakt en zwarte olijven. Verder stond er nog een klein basilicum plantje in de keuken. Deze 3 ingrediënten zijn samen met de gepelde tomaten de belangrijkste smaakmakers van dit recept voor pasta uit de oven. Dus volg je intuïtie op basis van wat je in je kastjes tegenkomt, of volg de stappen van dit recept inclusief de ingrediënten en dan heb je binnen no time heerlijke pasta uit de oven op tafel staan. Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere pasta recepten..? Bekijk dan ons overzicht met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g pasta (Tortiglioni)

300g gehakt

1 ui

1 teen knoflook

1 eetlepel Italiaanse kruiden

100g zwarte olijven

100ml Italiaanse droge witte wijn

400g gepelde tomaten (Mutti)

3 eetlepels tomatenpuree (Mutti)

Zeezout

Vers gemalen peper

20 takjes basilicum

10g boter

100g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui en de knoflook. Snij zowel de ui als de knoflook in kleine stukjes. Snij de zwarte olijven in ringetjes en was de blaadjes basilicum. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Verwarm de boter in een koekenpan. Als de boter gloeiend heet is, bak je het gehakt hard aan. Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten bruin en knapperig, dit geeft namelijk de meeste smaak. Doe vervolgens de ui, knoflook, Italiaanse kruiden en zwarten olijven in de pan. Bak de ingrediënten mee met het gehakt en na ongeveer 3 minuten blus je de inhoud van de pan af met de droge witte wijn.

2Pas als de wijn aanbaksels begint te vertonen in de pan, voeg je de gepelde tomaten toe. Doe op datzelfde moment ook de tomatenpuree in de pan en breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Draai het vuur op laag en doe de deksel op de pan. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, bepaal je hoe lang je de pan op het vuur laat staan. Dit kan 10 tot 20 minuten zijn, maar ook gerust 2 uur zodat de smaak zich maximaal kan ontwikkelen.

3Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking. Al dente houdt is dat de pasta wel gaar is, maar nog wel stevig is en dus 'bite' heeft. Als de pasta de gewenste textuur heeft, dan giet je de pasta af en doe je deze terug in de pan. Roer de saus nu door de pasta. Doe de pasta met de saus in een ovenschaal en schaaf er een lekkere laag Parmigiano Reggiano overheen. Zet de schaal nu in de oven voor de duur van 15 minuten. De pasta uit de oven is klaar zodra de kaas is gesmolten.

4Haal de pasta uit de oven en laat deze nog heel even afkoelen op het aanrecht. Snij de pasta uit de oven aan dien deze op. Dit recept voor pasta uit de oven is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.