Pasta Gorgonzola

Pasta Gorgonzola Pasta Gorgonzola 0 0 5 0

maart 17, 2015

Pasta Gorgonzola

Over Pasta Gorgonzola

Pasta Gorgonzola is natuurlijk op en top Italiaans, maar dat kan natuurlijk ook niet anders met een saus van blauwschimmelkaas afkomstig uit het gelijknamige plaatsje in het noorden van Italië. Gorgonzola laat je overigens geen keuze, je vindt het of heerlijk, of je vindt het niet lekker, maar andere mogelijkheden zijn er niet vanwege de uitgesproken smaak. Hetzelfde geldt voor Pasta Gorgonzola, dit gerecht heeft een krachtige smaak welke het gerecht domineert, geen tussenweg mogelijk. Voor de echter Gorgonzola liefhebber een heerlijk recept!

Meer lekkere recepten met deze blauwe kaassoort uit het gelijknamige plaatsje Gorgonzola vind je in ons overzicht met Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

200ml room

200g gorgonzola

1 eierdooier

Verse peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Snij het korstje van de gorgonzola en de gorgonzola vervolgens in kleine blokjes.

Bereiding

1Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water. Voeg het zout pas toe als het water kookt en de pasta in de pan zit.

2Doe de room en de gorgonzola samen in een pannetje. Smelt de gorgonzola in de room en zorg ervoor dat er een gladde saus ontstaat. Om de saus te binden doe je de eierdooier in de saus van gorgonzola. Breng op smaak met peper en zout.

3Als de pasta 'al dente' is, giet je deze af en doe je de pasta direct terug in de pan. Schep gelijk een beetje van de gorgonzola saus door de pasta en roer dit door de pasta. Serveer de pasta in een diep bord, doe er nog een beetje gorgonzola saus overheen en maak het gerecht met wat verse peper en verse peterselie. Pasta Gorgonzola is nu klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.