Pastasaus met kaas

Pastasaus met kaas Pastasaus met kaas 0 0 5 0

maart 25, 2015

Pastasaus met kaas

Over pastasaus met kaas

Dit recept voor pastasaus met kaas is een recept wat afkomstig is van het Italiaanse eiland Sardinië. In de regio Campidano wordt dit recept het meest gemaakt en wordt daarom ook wel Pasta alla Campidanese genoemd. Met een aantal eenvoudige ingrediënten maak je een heerlijke pastasaus met een sterke kazige smaak. In het originele recept wordt Pecorino kaas gebruikt uit Sardinië. In Nederland is deze kaassoort niet overal verkrijgbaar en het alternatief hiervoor is een andere harde kaassoort, bijvoorbeeld een Parmezaanse welke eenvoudiger verkrijgbaar is. Geniet in ieder geval van deze lekkere pastasaus met kaas. Buon appetito!

Bekijk ook onze andere recepten voor een echte onvervalst pastasaus recept!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pastasaus recept voor 2 personen

Ingrediënten

400g gepelde tomaten

2 verse worsten

1 ui

100g Pecorino kaas

Vers gemalen peper

Zeezout

Olijfolie

Voorbereiding

1Snij het velletje open van de 2 worsten. Haal het vlees van de worsten vervolgens uit het velletje. Verwijder de schil van de ui en snij de ui in kleine stukjes. Schaaf de Pecorino kaas alvast.

Bereiding

1Doe de boter in een koekenpan samen met de olijfolie. Als de boter en de olie heet zijn, dan doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak het vlees van de worsten hard aan. Als het vlees mooi bruin en knapperig is, doe je ook de ui in de pan. Bak de ui 2 tot 3 minuten mee, zodat de smaak van de ui goed los komt.

2Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan. Roer de inhoud van de pan goed door elkaar, zodat er een mooie pastasaus ontstaat. Breng de saus gelijk op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Laat de pastasaus nu enige tijd op het vuur staan, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt kan dit 15 minuten zijn, maar je kun hier ook gerust een uurtje voor uittrekken. Doe in het laatste geval wel de deksel op de pan met de pastasaus.

3Bewaar de geschaafde Pecorino kaas echt tot op het allerlaatste moment om door de pastasaus te roeren. Omdat de smaak van de Pecorino erg sterk is, kun je ervoor kiezen om niet alle kaas in 1x door de saus te roeren. Doe bijvoorbeeld eerst de helft van de kaas in de pastasaus en proef vervolgens of je meer wilt toevoegen. In het originele recept proef je de smaak van de tomaat nog goed, maar is de smaak van de kaas zeer sterk aanwezig zonder dat dit overheersend wordt.

4De recept voor pastasaus met kaas is nu helemaal klaar. Kies welke soort pasta je hierbij wilt serveren en smullen maar. Geniet van dit lekkere recept voor pastasaus met kaas. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.