Penne all’Arrabiata

Penne all’Arrabiata Penne all’Arrabiata 5 0 5 1

maart 16, 2015

Penne all’Arrabiata

Over Penne all’Arrabiata

Penne all'Arrabiata is een van de bekendste pasta recepten wereldwijd. Dit vegetarische pasta recept dankt haar naam aan het Spaanse pepertje. Wil je weten waarom? Kijk dan maar eens op Google Translate en vertaal 'Arrabiata' van het Italiaanse naar het Nederlands. Ik denk dat je dan wel zult begrijpen waarom dit gerecht zo heet.

Meer klassieke pasta recepten zijn te vinden in ons overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

150g Penne van De Cecco

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 sjalot

4 tomaten

1 Spaanse peper

2 eetlepels tomatenpuree

Verse peper

Zeezout

Parmigiano Reggiano

Verse basilicum

Voorbereiding

1Haal de sjalot en knoflook uit de schil en snij deze vervolgens in kleine stukjes. Snij de Spaanse peper ook in kleine stukjes. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij de tomaten in blokjes.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de sjalot, de knoflook en de Spaanse peper. Als na 2 tot 3 minuten alle ingrediënten mooi glanzen en heerlijk geuren doe je ook de blokjes tomaat in de pan. Na 5 tot 10 minuten is de tomaat helemaal zacht en transformeert langzaam tot saus.

2Breng de tomatensaus, eigenlijk al Arrabiata saus, op smaak met verse peper, zeezout en de tomatenpuree. Eventueel kun je een klein beetje water toevoegen als de tomatensaus te dik is. Laat de Arrabiata saus nu zachtjes op het vuur staan, zodat de saus goed op smaak kan komen. Dit geeft je mooi de gelegenheid om de Penne te bereiden.

3Volg de instructies op de verpakking van van de Penne en kook deze in gezouten water. Voeg het zout pas toe aan het water als het water kookt. Als de Penne 'al dente' is, giet je de pasta af en doe je deze terug in de pan. Voeg gelijk wat Arrabiata saus bij de Penne om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. Roer de saus goed door de pasta en serveer op een bordje.

4Om de Penne all'Arrabiata af te maken doe je nog een klein beetje extra saus over het gerecht. Strooi nog een klein beetje Parmigiano Reggiano over de Penne all'Arrabiata en beleg met een paar blaadjes verse basilicum! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Jamie

oktober 28, 2019

Erg lekker ! Wij hebben hem zonder kaas gegeten. Omdat je de tomatensaus zelf maakt smaakt het zoveel keer beter dan tomatensaus uit een potje.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.