Pizza met verse worst
Over pizza met verse worst
Pizza met verse worst heet in het Italiaans pizza con salsiccia fresca. Een lekkere variatietip voor deze pizza is om de pizza naast verse worst ook eens te beleggen met eekhoorntjesbrood.
Neem ook eens een kijkje bij onze andere pizza recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: pizza recept voor 1 persoon
Voorbereiding
1Verwijder de schil van de sjalot en knoflook en hak deze in kleine stukjes. Snij de worst open en haal het vlees van de worst uit het velletje. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bereiding
1Kijk op onze pagina over pizzadeeg of over zelf pizzabodem maken voor de bereidingswijze van het deeg voor de pizza. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 1 tot 2 minuten. Doe de gehakte tomaten in de pan en breng het geheel op smaak met peper, zout, oregano en tomatenpuree. Laat de tomatensaus ongeveer 15 tot 20 minuutjes doorkoken zodat deze lekker indikt. Indien de saus iets te dik wordt, kun je altijd een klein beetje water toevoegen en laten indampen om de gewenste structuur te krijgen.
2Maak terwijl de saus doorkookt een mooie, ronde pizzabodem van het deeg. Beleg de pizzabodem met de tomatensaus en de mozzarella. Als laatste breng je de verse worst aan op de pizza. Bak de pizza tot slot 10 tot 12 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven en besprenkel lichtjes met olijfolie van goede kwaliteit.
3Snij de pizza met verse worst in 8 slices en aanvallen maar! Buon appetito!