Pizza met verse worst

Pizza met verse worst Pizza met verse worst 0 0 5 0

maart 13, 2015

Pizza met verse worst

Over pizza met verse worst

Pizza met verse worst heet in het Italiaans pizza con salsiccia fresca. Een lekkere variatietip voor deze pizza is om de pizza naast verse worst ook eens te beleggen met eekhoorntjesbrood.

Neem ook eens een kijkje bij onze andere pizza recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: pizza recept voor 1 persoon

Ingrediënten

Deeg voor pizza

Olijfolie

1 teen knoflook

1 sjalot

400g gehakte tomaten van Mutti

1 eetlepel tomatenpuree

Verse peper

Zeezout

1 eetlepel oregano

Mozzarella

Verse Italiaanse worst

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalot en knoflook en hak deze in kleine stukjes. Snij de worst open en haal het vlees van de worst uit het velletje. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding

1Kijk op onze pagina over pizzadeeg of over zelf pizzabodem maken voor de bereidingswijze van het deeg voor de pizza. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 1 tot 2 minuten. Doe de gehakte tomaten in de pan en breng het geheel op smaak met peper, zout, oregano en tomatenpuree. Laat de tomatensaus ongeveer 15 tot 20 minuutjes doorkoken zodat deze lekker indikt. Indien de saus iets te dik wordt, kun je altijd een klein beetje water toevoegen en laten indampen om de gewenste structuur te krijgen.

2Maak terwijl de saus doorkookt een mooie, ronde pizzabodem van het deeg. Beleg de pizzabodem met de tomatensaus en de mozzarella. Als laatste breng je de verse worst aan op de pizza. Bak de pizza tot slot 10 tot 12 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven en besprenkel lichtjes met olijfolie van goede kwaliteit.

3Snij de pizza met verse worst in 8 slices en aanvallen maar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.