Pizza met worst, rode ui en Gorgonzola

Pizza met worst, rode ui en Gorgonzola Pizza met worst, rode ui en Gorgonzola 0 0 5 0

augustus 12, 2017

Pizza met worst, rode ui en Gorgonzola

Over pizza met worst, rode ui en Gorgonzola

Toen we vorige maand op vakantie waren in Toscane, hebben we een paar keer een pizzaatje gegeten. De eerste keer was in het plaatsje Cortona, later hebben we ook nog een keer pizza gegeten in Greve in Chianti. Op Trip Advisor werd van beide restaurants gezegd dat hier de beste pizza's uit het dorp werden gemaakt. Logischerwijs gingen we er gelijk op af ;-)

Hoewel beide pizzeria's hemelsbreed op meer dan een uur afstand van elkaar waren gelegen, viel het mij op dat de bodem min of meer op dezelfde wijze was bereid. In beide gevallen was de bodem echt super dun. Bijna net zo dun als een 'flamkuchen'. Toen we terug waren, kon ik deze pizza's niet los laten. Gisteren hebben we zelf ook weer pizza gemaakt en ik heb een poging gedaan om de bodem te evenaren. Met een stevige deegroller, of fles wijn, maar net wat je voorhanden hebt, moet het lukken om de bodem flinterdun te maken. Overigens moet ik hier wel bij zeggen dat de bodems uit de pizzeria in Greve door een machine werden geperst... maar goed, dat ter zijde.

Anyways, de pizza's smaakten heerlijk! Mocht jij toch op zoek zijn naar een pizza met een andere topping, bekijk dan ons overzicht met pizza recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 35 minuten
  • Bereiding: 25 minuten
  • 35 minuten

    25 minuten

  • Hoeveelheid: pizza recept voor 1 persoon

Ingrediënten

Voor het deeg

150 g meel

7 g gist

80 ml water

Olijfolie

Zeezout

Voor de pizzasaus

400 g gepelde tomaten van Mutti

1 kleine ui

1 teentje knoflook

Blaadjes basilicum

Oregano

Zeezout

Overige ingrediƫnten

Mozzarella

Verse worst van de slager

Rode ui

Gorgonzola

Bereiding van het deeg

1Leg het meel op een houten ondergrond in de vorm van een grote cirkel. Voeg ook een flinke snuf zeezout toe en het gist. Roer het gist en het zeezout met je vingertoppen door het meel. Zorg ervoor dat dit gelijkmatig wordt verdeeld.

2Voeg het water toe samen met 2 tot 3 eetlepels olijfolie. Roer met je vingertoppen beetje bij beetje het meel door het water en de olijfolie. Als het deeg niet meer plakt, dan kun je dit kort kneden.

3Zodra het pizzadeeg terugveert wanneer je er met je vingertoppen indrukt, is het deeg klaar. Doe het deeg in een grote schaal of bowl en bedek deze met een vochtige doek. Laat het deeg nu rijzen op een warme plek.

Bereiding van de pizzasaus

1Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je de gesneden ui en knoflook in de pan samen met de oregano.

2Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten en de gekneusde blaadjes basilicum in de pan. Plet de tomaten en zodra er een saus ontstaat, voeg je ook lekker wat zeezout toe. Draai het vuur op zacht en laat 10 tot 15 minuten lekker pruttelen.

3Hevel de pizzasaus over in een staafmixer en pureer de saus tot deze mooi glad is. Als dit het geval is, proef je of de smaak goed is. Voeg eventueel nog wat zeezout toe om het maximale uit de smaak te halen.

Bereiding van de pizza

1Rol het deeg uit in de vorm van een pizza. Breng een lekker laag aan van je zelfgemaakte pizzasaus. Vervolgens leg je de mozzarella op de pizza, dan de stukjes worst, de uit en als laatste de Gorgonzola.

2Zet de pizza in een op 220 graden voorverwarmde oven. Bak de pizza 15 minuten en dit recept voor pizza met worst, rode ui en Gorgonzola is daarna helemaal klaar. Geniet van dit lekkere pizza recept! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.