Pizzadeeg

Pizzadeeg Pizzadeeg 0 0 5 0

maart 12, 2015

Pizzadeeg

Over pizzadeeg

Zelf pizzadeeg maken? Zelf pizzadeeg maken is helemaal geen probleem, maar het lijkt misschien moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Net als bij eigenlijk alle Italiaanse recepten valt of staat het maken van deeg voor een goede pizzabodem met het gebruiken van de juiste ingrediënten in de juiste proporties. Het is dus eenvoudiger dan je denkt. Bovendien is het maken van pizza's ontzettend leuk om in het weekend te doen met de kinderen. Nog op zoek naar een lekker pizza recept? Bekijk ook onze andere pizza recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • 10 mins

  • Hoeveelheid: pizzadeeg voor 3 tot 4 pizza's

Ingrediënten

250g bloem

20g gist

120ml lauw water

1 theelepel zout zonder punt

Bereiding

1Eigenlijk is het maken van pizzadeeg een en al voorbereiding. Voorbereiding op het leuke werk, namelijk het beleggen van de pizza. Maar aangezien het pizzadeeg van cruciaal belang is voor een lekkere pizza bij deze de uitgebreide beschrijving om tot het lekkerste pizzadeeg te komen. Vermeng de bloem met het zout en maak hier een hoopje van. Los het gist op in het water. Maak een kuiltje in het hoopje bloem en giet hier voorzichtig het water met de gist in. Bewerk het mengsel van bloem en het met gist opgeloste water tot glad, elastisch deeg. Maak van het pizzadeeg een balletje en laat dit in een afgesloten kom een paar uur rijzen op een warme plek. Moeilijker kan ik het echt niet maken! Het pizzadeeg is nu klaar voor verdere bewerking, het leuke werk!

Verdere verwerking

1Als je het pizzadeeg verder verwerkt op het aanrecht om tot een mooie vorm te komen is het handig om het aanrecht te bestrooien met een beetje bloem, hierdoor gaat het niet plakken.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.