Ravioli met aubergine

Ravioli met aubergine Ravioli met aubergine 0 0 5 0

maart 25, 2015

Ravioli met aubergine

Over ravioli met aubergine

Ravioli met aubergine vulling is een van de talloze ravioli recepten die je eenvoudig zelf kan maken. Waar het om draait met het maken van verse ravioli is dat je super dun deeg maakt, dit vraagt wel een klein beetje beleid. Dit dunne deeg dient ervoor om de smaak van de vulling maximaal tot zijn recht te laten komen. Indien je het deeg te dik maakt, overheerst deze smaak en proef je de vulling minder goed. In dit recept bestaat de vulling dus uit aubergine. Deze aubergine vulling wordt verder verrijkt in de oven met sjalot en knoflook, zodat er een authentieke smaak ontstaat. En om dit recept voor ravioli met aubergine helemaal af te maken, maak je een eenvoudige maar super smaakvolle botersaus met salie. Veel plezier toegewenst met het bereiden van dit lekkere ravioli recept. Buon appetito!

Op zoek naar meer ravioli recepten..? Bekijk dan ons complete overzicht met ravioli recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 40 minuten
  • Bereiding: 20 minuten
  • 40 minuten

    20 minuten

  • Hoeveelheid: ravioli recept voor 2 personen

Ingrediënten

1 aubergine

1 sjalot

1 ui

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

100g meel

2 eieren

25g boter

10 blaadjes salie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Maak de aubergine schoon en snij vervolgens de bovenkant en onderkant eraf. Daarna snij je de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1,5 centimeter. Zet deze plakken aubergine in een vergiet en bestrooi met zeezout. De aubergine begint hierdoor te 'zweten' en verliest haar overtollige vocht. Verwijder de schil van de sjalot en de knoflook en snij beide in grove stukken. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

2Terwijl de aubergine staat te zweten, heb je voldoende tijd om het deeg voor de pasta te maken. Leg het meel op een houten ondergrond in de vorm van een kom. In deze kom breek je 1 ei, het andere ei bewaar je voor later. Voeg ook wat olijfolie en zeezout toe. Beetje bij beetje doe je met de toppen van je vingers meel in het mengsel van ei, olijfolie en zout. Langzaam maar zeker ontstaat hierdoor het pastadeeg. Als je een grote bol deeg hebt, kneed je dit tot een mooie elastische substantie voor de duur van 10 minuten. Wikkel het deeg vervolgens in een stukje vershoudfolie en laat dit rusten in de koelkast.

Bereiding

1Dep de aubergine droog met een stukje keukenpapier. Doe de aubergine samen met de sjalot en knoflook in een ovenschaal. Besprenkel de inhoud van de schaal met olijfolie en strooi er zeezout en peper overheen. Zet de aubergine in de oven voor de duur van 40 minuten. Halverwege de bereidingstijd haal je de schaal er 1 keer kort uit om alle ingrediƫnten nog een keertje om te husselen. Doe de schaal terug in de oven voor de resterende tijd.

2Als de aubergine gaar is, haal je deze uit de oven. Doe de inhoud van de ovenschaal in een staafmixer of keukenmachine en maak hier een gladde puree van. Proef de puree en breng desgewenst extra op smaak met zeezout en vers gemalen peper. De vulling voor de ravioli met aubergine is nu in ieder geval alvast klaar.

3Haal het deeg voor de ravioli uit de koelkast en rol het deeg uit met een pastamachine uit. Rol het deeg lekker dun uit, zodat je mooie fijne ravioli krijgt. Maak 2 uitgerolde stukken deeg voor de ravioli. Op het eerste stuk leg je de aubergine vulling. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte laat tussen de vulling om de ravioli goed te kunnen maken. Als de aubergine op het deeg ligt, kluts je ook het andere ei. Om de ravioli met de aubergine vulling goed dicht te kunnen maken, smeer je wat van het geklutste ei om de vulling. Het tweede stuk ravioli deeg leg je nu boven op het stuk met de vulling. Duw met je vingertoppen alle lucht uit de ravioli. Om de ravioli met aubergine helemaal af te maken gebruik je een ravioli vorm of raviolisnijder om de vormpjes uit het deeg te halen.

4Zet een koekenpan op het vuur en smelt hierin de boter samen met de salie. Laat de boter gedurende de kooktijd van de pasta zachtjes op het vuur staan, zodat die lekkere salie smaak in de boter kan trekken. Als de boter op het vuur staat, breng je een pan water aan de kook voor de ravioli. Als het water kookt, doe je voorzichtig de ravioli in de pan samen met een eetlepel zeezout. Verse ravioli kookt erg snel. Zodra de ravioli drijft aan het oppervlak van het water is de ravioli met aubergine helemaal klaar. Dien de ravioli op in een diep bord en giet voorzichtig de botersaus met salie over de ravioli. Om dit recept voor ravioli met aubergine helemaal af te maken, schaaf je nog een klein beetje Parmigiano Reggiano over het gerecht. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.