Ravioli met gehakt

Ravioli met gehakt Ravioli met gehakt 5 0 5 3

maart 21, 2015

Ravioli met gehakt

Over ravioli met gehakt

Ravioli met gehakt is natuurlijk een van de bekendste varianten van ravioli. En dat is natuurlijk niet geheel onterecht, want als je het gehakt goed op smaak brengt, is dit natuurlijk heerlijk. Sowieso is de combinatie van pasta, tomatensaus en gehakt eventueel zelfs nog aangevuld met kaas onomstreden. In dit recept voor ravioli met recept draait het natuurlijk om het maken van het aller lekkerste pastadeeg, dit deeg moet zo dun mogelijk zijn voor het optimale resultaat. Het heerlijke gekruide gehakt en een eenvoudige tomatensaus doen de rest. Veel plezier met het maken van dit lekkere recept, buon appetito!

Op zoek naar meer ravioli recepten..? Bekijk dan ons overzicht met alle ravioli recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 40 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 40 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: ravioli recept voor 1 persoon

Ingrediënten

100g meel

1 ei

Olijfolie

Zeezout

Gekruid gehakt

1 teen knoflook

1 sjalot

3 eetlepels tomatenpuree

Vers gemalen peper

Verse basilicum

Voorbereiding

1Het belangrijkste onderdeel voor het maken van ravioli met gehakt is het maken van lekker pastadeeg. Leg het meel op een houten ondergrond in de vorm van een kommetje. Zorg ervoor dat de randen van het kommetje stevig genoeg zijn om het ei tegen te houden zodra je deze hierin breekt. Voeg een klein beetje olijfolie en wat zeezout toe.

2Meng het ei met een vork langzaam het meel, zodat dit een geheel vormt. Kneed het pastadeeg voor de duur van 10 minuten tot een mooi elastisch geheel. Als het mogelijk is om in het deeg te drukken en het deeg vervolgens terugveert, is het perfect. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg dit dan in de koelkast voor de duur van 30 minuten zodat het deeg goed kan rusten.

3Dit geeft je mooi de gelegenheid om het gehakt te kruiden en de tomatensaus te maken. Het gehakt kun je kruiden met vers gemalen peper, zeezout, Parmigiano Reggiano, peterselie, een eitje en nog heel veel meer. Kortom, kruid het gehakt zoals je dit zelf lekker vindt. Snij het teentje knoflook en sjalotje in kleine stukjes.

Bereiding

1Verwarm een beetje olijfolie in een kleine koekenpan en fruit het sjalotje en de knoflook. Na 2 tot 3 minuten doe je ook de tomatenpuree in de pan. Voeg een klein beetje water toe, zodat er een mooie tomatensaus ontstaat. Kneus de verse basilicum en doe deze in de tomatensaus. Breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en wat zeezout. Laat het pannetje nu heel zachtjes opstaan, zodat de smaak zich maximaal kan ontwikkelen.

2Het is nu tijd om de ravioli te maken. Draai het pastadeeg door een pastamachine. Begin op de breedste stand en ga door tot de op een na smalste stand. Je kunt ervoor kiezen om dit proces twee keer te doen. Hierdoor heb je twee lappen pastadeeg, de eerste om de vulling op te leggen en de tweede om de vulling mee te bedekken.

3Leg het gehakt op het deeg. Voordat je de tweede lap pastadeeg erop legt, is het slim om het pastadeeg rondom het gehakt een heel klein beetje nat te maken of om dit even aan te stippen met een geklutst eitje, hierdoor weet je zeker dat de ravioli goed dicht blijft zitten en er dus geen water bij komt in de pan. Leg de tweede lap pastadeeg nu op de vulling. Maak de ravioli goed dicht en zorg ervoor dat je de lucht eruit drukt bij het sluiten. Tot slot kun je met een raviolivormpje de ravioli eenvoudig uit het deeg halen.

4Breng een pan water aan de kook. Als het water kookt, doe je wat zeezout in de pan en leg je de ravioli er voorzichtig in. Het deeg is gaar, zodra dit begint te drijven. Aangezien de ravioli is gevuld met gehakt, is het aan te raden om de ravioli nog even 1 of 2 minuten in de pan te laten zitten. Hierdoor weet je zeker dat ook het gehakt gaar is.

5Haal de ravioli voorzichtig uit het water en leg deze in de koekenpan met de tomatensaus. Roer de ravioli door de tomatensaus, zodat deze met een klein laagje is bedekt. Leg de ravioli in een diep bord en schep hier nog een klein beetje saus overheen. Maak het gerecht af door er een blaadje verse basilicum op te leggen. Eventueel kun je natuurlijk ook nog wat verse Parmezaan er overheen strooien. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor ravioli gevuld met gehakt.

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Thecla

januari 28, 2021

Lekker recept, de ravioli met gehakt. Ik mis alleen de hoeveelheid gehakt die nodig is. Ik heb 250 gram gebruikt voor 2 personen en het gehakt toch eerst gebakken en laten afkoelen. Het gehakt wat over was heb ik door de saus gedaan.
Verder prima gelukt en we hadden per persoon 7 ravioli’s, heerlijk voor herhaling vatbaar.

Tjerk Kleisma

april 24, 2017

Ciao Matthijs!

Bedankt voor je compliment!
We zijn dagelijks hard bezig om onze site te voorzien van de nieuwste recepten en daarnaast het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid.

Wat je zegt klopt, het gehakt gaat rauw in de ravioli. Aangezien het maar een klein beetje gehakt is, kook je dit snel gaar. Voor de zekerheid is het slim om de ravioli iets langer in de pan te laten zitten, zodat je zeker weet dat het gehakt gaar is.

Veel succes!

Ciao!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Mattijs Vijverberg

april 23, 2017

Wat een mooie site! Begrijp ik nu goed dat je het gehakt rauw in de ravioli doet?

lizzi

mei 10, 2016

echt LEKKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.