Ravioli met spinazie

Ravioli met spinazie Ravioli met spinazie 5 0 5 2

maart 20, 2015

Ravioli met spinazie

Over ravioli met spinazie

Ravioli met spinazie is een klassieke combinatie uit de Italiaanse keuken. Het geheim om tot de lekkerste bereiding te komen zit hem natuurlijk in de details. Het deeg voor de ravioli dient flinterdun te zijn, zodat je de vulling van spinazie zo goed mogelijk kan proeven. De spinazie wordt in dit recept even kort gebakken in wat olijfolie en op smaak gebracht met vers gemalen peper, zeezout en een klein scheutje citroensap. Om de spinazievulling helemaal te perfectioneren wordt deze gecombineerd met ricotta en Parmigiano Reggiano!

Voor meer lekkere gevulde pasta recepten, kijk je natuurlijk gewoon even tussen al onze ravioli recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 20 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: ravioli recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g meel

2 eieren

1 scheutje olijfolie

Zeezout

200g spinazie

100g ricotta

Een klein handje Parmagiano Reggiano

Een heel klein scheutje citroensap

Vers gemalen peper

20g boter

Een paar blaadjes salie

Voorbereiding

1Voor het maken van ravioli met spinazie starten wij met het maken van het deeg voor de ravioli. Leg het meel in de vorm van een kommetje op een houten ondergrond. Zorg voor een kommetje met dikke randen. Voeg de eieren, wat zeezout en een scheutje olijfolie toe. Als het goed zijn de randen meel dik genoeg om de toegevoegde ingrediënten in het kommetje te houden.

2Roer met een vork van buiten naar binnen steeds een beetje extra meel door het mengsel van ei, zeezout en olijfolie. Als het niet meer lukt om met een vork te roeren, kneed je het deeg verder met je handen. Doe dit ongeveer 10 minuten, zodat er een mooi elastisch deeg ontstaat voor de ravioli. Als het deeg terug veert, als je er indrukt, is het deeg voldoende gekneed. Wikkel het deeg voor in een stukje vershoudfolie en laat het deeg 20 tot 30 minuten rusten voordat je dit verder verwerkt tot ravioli.

3Voor het voorbereiden van de vulling verwijder je de steeltjes van de spinazie, that's it.

Bereiding

1De echte bereiding voor de ravioli met spinazie begint eigenlijk zodra het deeg in de koelkast lig te rusten. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en doe de spinazie in de koekenpan voor de duur van ongeveer 5 minuten. Breng de spinazie op smaak vers gemalen peper, zeezout en een klein beetje citroensap.

2Zodra de spinazie klaar is, doe je deze samen met de ricotta en het handje Parmigiano Reggiano in een kom. Meng de ingrediënten zodat de spinazie gelijkmatig is verdeeld over de ricotta. Zodra dit het geval is, is de vulling voor de ravioli met spinazie klaar.

3Haal het deeg uit de koelkast en draai dit door een pastamachine. Begin met de breedste stand en herhaal deze stand een keer of vijf. Daarna draai je het deeg standje voor standje door de pastamachine tot dat je bij het ene dunste standje bent aangekomen. Dit is voldoende. Mocht het deeg plakkerig of kwetsbaar aanvoelen, dan kun je altijd een klein beetje bloem op het deeg wrijven voor wat extra stevigheid.

4Leg het deeg voor de ravioli klaar om deze te vullen met het mengsel van spinazie en ricotta. Met een theelepel leg je een beetje spinazievulling op een kant van het deeg. Herhaal dit principe tot dat je voldoende ravioli hebt. Leg nu de andere kant van het deeg over het gedeelte waar de vulling ligt. Vouw de ravioli stevig dicht met je vingers, zodat alle lucht uit de ravioli gaat. Druk de ravioli aan met een raviolivormpje en verwijder het deeg.

5Zet een pan water op het vuur om de ravioli in te komen. Ondertussen maken wij een eenvoudig saus van boter en salie. Smelt de boter zachtjes in een koekenpan, zodat de boter goudgeel wordt, net als op de afbeelding. Leg de blaadjes salie in de boter en zet het vuur op zacht. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt of verbrandt.

6Als het water voor de ravioli kookt, leg je de ravioli voorzichtig in het water met een schuimspaan. Zodra de ravioli drijft, weet je dat deze gaar is. Haal de ravioli weer voorzichtig uit het water met wederom een schuimspaan en leg deze netjes op het bord. Met een lepel besprenkel je de ravioli met spinazie met wat botersaus. Garneer de ravioli tot slot met de blaadjes salie uit de pan. Geniet van dit lekkere recept voor ravioli met spinazie! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Anneke

september 29, 2017

We hebben heerlijk gegeten van de ravioli, dank je wel

G Kruijt

augustus 19, 2017

Heel lekker, vandaag voor het eerst gemaakt en daarmee een weer het nodige geleerd;
Ik heb een teentje knoflook aan de spinazie toegevoegd, dat maakt het toch nog net wat smakelijker. Verder heb ik het meel in de vorm van 50% Pizzadeeg Farina 00 en 50% Semola gemaakt. Ik had een mooie vorm gekocht voor het maken van de ravioli’s, maar dacht dat je de 2e laag met eiwit moest dichtplakken. Maar dat werkt dus niet, gewoon de vorm met 12 ravioli’s vullen en de 2e laag deeg erover en dan dichtrollen waarmee gelijk de vorm gesneden wordt…

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.