Ravioli met pompoen

Ravioli met pompoen Ravioli met pompoen 5 0 5 1

maart 25, 2015

Ravioli met pompoen

Over ravioli met pompoen

Ravioli met pompoen is echt zo'n ravioli recept voor in de herfst. In dit recept wordt de vulling voor de ravioli gemaakt van de pompoen welke wordt aangevuld met pancetta, sjalot en knoflook. Deze ingrediënten bereid je in de oven en pureer je later tot een perfecte vulling. Om dit recept helemaal af te maken, bereid je een saus bestaande uit boter, salie en hazelnoten voor het ultieme herfstgevoel. Deze heerlijke notige botersaus zorgt ervoor dat de pompoen ravioli een onovertroffen lekkere smaak krijgt. Heel veel plezier toegewenst met dit herfstige ravioli recept met pompoen, 'Ravioli di Zucca'! Buon appetito!

Meer ravioli recepten vind je op onze pagina met alle ravioli recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 40 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 40 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: ravioli recept voor 2 personen

Ingrediënten

1 pompoen

100g pancetta

2 sjalotten

2 tenen knoflook

Olijfolie Zeezout

Vers gemalen peper

200g meel

3 eieren

50g boter

20 blaadjes salie

20g hazelnoten

Voorbereiding

1Haal de pompoen uit zijn oranje jas en verwijder alle draden en pitten. Snij de pompoen vervolgens in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Verwijder de schil van de sjalot en de knoflook en snij deze in grove stukken. Snij ook de pancetta in stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2Vervolgens maak je het deeg voor de ravioli. Leg het meel in de vorm van een kom en breek hierin 2 van de 3 eieren. Het derde ei bewaar je om de ravioli mee dicht te plakken. Doe ook een klein beetje olijfolie en wat zeezout in de kom. Kneed het deeg in 10 minuten tijd mooi elastisch ravioli deeg. Wikkel het deeg in een stukje vershoudfolie en laat dit minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiding

1Doe de pompoen in een ovenschaal samen met de sjalot, ui en pancetta. Besprenkel de inhoud van de ovenschaal met olijfolie en maal er verse peper overheen. Zet de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten. Na 20 minuten haal je de schaal uit de oven om alle ingrediënten nog 1 keer goed te husselen. Als de pompoen gaar is na 40 minuten, doe je de inhoud van de ovenschaal in een staafmixer of keukenmachine. Zet het apparaat kort aan, zodat er een mooie stevige pompoen vulling ontstaat.

2Terwijl de pompoen in de oven staat, heb je voldoende tijd om het deeg voor de ravioli te maken. Als je het goed organiseert, is de pompoen vulling tegelijk klaar met de ravioli. Draai het deeg door een pastamachine en maak 2 flinterdunne lappen pasta deeg. Hoe dunner het deeg voor de ravioli, hoe lekkerder dit wordt. Echter vraagt dit wel een beetje beleid, want het deeg wordt hierdoor ook kwetsbaarder.

3Dan is het nu tijd om de ravioli met pompoen te vullen. Leg op 1 stuk deeg de vulling, een flinke theelepel is hiervoor precies voldoende. Zorg ervoor dat je wel voldoende ruimte laat tussen de vulling. Als je de vulling op het deeg hebt liggen, dan kluts je het derde ei. Smeer het geklutste ei rondom de pompoen op het deeg, hierdoor blijft het deeg beter plakken. Als je dit gedaan hebt, leg je het tweede stuk deeg bovenop het deeg met de pompoen vulling. Duw met je vingertoppen de lucht uit de ravioli en druk de ravioli stevig aan. Om de met pompoen gevulde ravioli helemaal af te maken, druk je met een raviolivorm de ravioli uit het deeg.

4Zet een koekenpan op het vuur en smelt de boter hierin. Terwijl de boter smelt doe je de salie in de pan samen met de gehakte hazelnoten. Laat de boter op laag vuur staan, zodat er een heerlijke botersaus ontstaat welke de smaak van de salie en de hazelnoten helemaal heeft opgenomen. Geef de saus ongeveer 8 minuten de tijd om perfect op smaak te komen.

5Op een andere pit breng je een pan water aan de kook. Als het water kookt, doe je de ravioli voorzichtig in de pan met een schuimspaan. Doordat je de ravioli helemaal vers hebt gemaakt, zul je merken dat de ravioli super snel kookt. Dit zie je doordat de ravioli vrij vlot drijft aan het oppervlak van de pan met water. Haal de ravioli voorzichtig uit de pan en serveer de ravioli met pompoen gelijk in een diep bord. Schep met een lepel wat van de botersaus met salie en hazelnoten over de pompoen ravioli. Dit recept voor ravioli met pompoen is hiermee helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Meta

december 23, 2017

Erg lekker! Maar wat mij betreft als hoofdgerecht te machtig. Ik maak het als voorgerecht; ieder twee ravioli’s. 1 pompoen is te veel voor de vulling. Ik gebruik de rest van de blokjes pompoen met spek als groenteschotel.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.