Rode linzen met worst
Over rode linzen met worst
Rode linzen met worst is een lekker stoer recept waar de smaak werkelijk vanaf knalt. Rode linzen hebben van zichzelf geen uitgesproken smaak, dus dit biedt ons de kans om onze eigen Italiaanse twist hieraan te geven. De basis wordt gelegd door de ui en de knoflook. De rode wijn en de tomaten geven de linzen een lekkere smaak en de Spaanse peper zorgt voor een scherpe kick. En het bijzondere is dat de rode linzen wel de eigenschap van de smaak van de tomaten overneemt zonder dat dit echt uitgesproken naar tomaat proeft. Kortom, dit recept voor rode linzen met verse worst is lekker gerecht op meet te variëren in je eigen Italiaanse keuken! Buon appetito!
Meer lekkere traditionele recepten vind je op onze pagina met alle Italiaanse recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 1 hr
- Hoeveelheid: Linzen recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1De voorbereiding voor dit recept voor rode linzen met worst bestaat uit een paar eenvoudige handelingen. Als eerste verwijder je de schil van de ui en de knoflook. Deze ingrediënten snij je vervolgens in kleine stukjes. Verwijder de bovenkant van de Spaanse peper en snij ook deze in kleine stukjes. In dit recept zijn de zaadjes niet verwijderd. Verwarm de bouillon.
Bereiding
1Verwarm de boter in een grote koekenpan. Als de boter gloeiend heet is, doe je de worsten in de ban. Bak de worsten hard aan, zodat de buitenkant gelijk bruin wordt en lekker karameliseert. De karamelisatie geeft extra veel smaak af.
2Vervolg het recept en doe de gesneden ui, sjalot en Spaanse peper in de pan. Bak deze ingrediënten ongeveer 2 toto 3 minuten mee, zodat de smaken lekker los komen.
3Daarna doe je ook de rode linzen in de pan. Bak de linzen mee met de worsten en de overige ingrediënten, zodat de smaak die op dit moment al in de pan zit ook gelijk goed in de rode linzen kan trekken.
4Blus de rode linzen daarna af met de rode wijn. Laat de rode wijn helemaal in de rode linzen trekken. Als de wijn is opgenomen door de linzen, dan doe je de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de bouillon bij de rode linzen en de worst. Breng het geheel op smaak zeezout en vers gemalen peper en laat de rode linzen nu ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
5Controleer de rode linzen regelmatig en roer de inhoud van de pan dan goed om. In principe zit er nu voldoende vocht in de pan om de linzen helemaal gaar te koken. Mocht het vocht voordat de rode linzen klaar zijn, helemaal zijn opgenomen, dan kun je gewoon wat water toevoegen. Hou er dan wel rekening mee dat je wellicht wat extra zeezout moet toevoegen.
6De rode linzen met worst zijn klaar als de linzen helemaal gaar zijn. Als de linzen 45 minuten op het vuur hebben gestaan, dan proef je de linzen om dit vast te stellen. Als de rode linzen gaar zijn, dan is het tijd op dit gerecht op te dienen. Serveer de rode linzen op een plat bord. Snij de worst aan en leg deze op de rode linzen. Garneer dit gerecht tot slot met wat verse peterselie. Geniet van dit heerlijke recept voor rode linzen met verse worst. Buon appetito!
Judith
september 27, 2019
Superlekker! Komt op ons favorietenlijstje 🙂