Siciliaanse broccoli

Siciliaanse broccoli Siciliaanse broccoli 0 0 5 0

maart 22, 2015

Siciliaanse broccoli

Over Siciliaanse broccoli

Siciliaanse broccoli is logischerwijs afkomstig van het Italiaanse eiland Siclia en specifiek uit de omgeving van de stad Catania. Lokaal wordt dit gerecht natuurlijk bereid met verse ansjovis, Siciliaanse rode wijn en Pecorino Siciliano. Toch blijft het lijstje met ingrediënten een bijzondere combinatie. Het eindresultaat van dit recept voor Siciliaanse broccoli is echter erg verrassend. En om heel eerlijk te zijn... eigenlijk heb ik broccoli nog niet eerder zo lekker gegeten als op basis van dit recept. In ieder gevel veel plezier toegewenst met het bereiden van broccoli op Siciliaanse wijze!

Meer Italiaanse groente recepten, vind je in ons volledige overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: broccoli recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

500g broccoli

3 eetlepels olijfolie

4 ansjovis filtes

1 ui

1 teen knoflook

1 glas rode wijn

Vers gemalen peper

Zeezout

75g Pecorino

Voorbereiding

1Snij de broccoli in kleine roosjes en verwijder daarbij zoveel mogelijk de harde stronk. Haal de sjalot en de knoflook uit de schil en snij deze in kleine stukjes. Schaaf de Pecorino alvast.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een gewone pan. Als de olie gloeiend heet is, doe je de ansjovis in de pan. Als het goed is, zie je de ansjovis in de pan uit elkaar vallen en naar enkele seconden is er niets meer van over. Op dat moment voeg je ook de ui en knoflook toe. Fruit deze ingrediënten voor de duur van ongeveer 2 tot 3 minuten.

2Doe nu ook de broccoli in de pan. De roosjes broccoli moeten zo klein zijn, dat deze eenvoudig te bedekken zijn met de olijfolie en de overige ingrediënten. Roer de broccoli voor de duur van eveneens 2 tot 3 minuten door de pan. Vervolgens giet je de rode wijn in de pan en voeg je ook de Pecorino toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zeezout.

3De kooktijd van de broccoli is nu nog ruim 5 minuten. De broccoli moet natuurlijk niet door en door gaar zijn en mag gerust nog wat bite hebben. Als je verwacht dat de broccoli gaar is, dan proef je deze en op basis daarvan bepaal je of je tevreden bent, of dat deze nog heel even moet koken. Zodra de textuur van de broccoli helemaal in orde is, is dit recept voor Siciliaanse broccoli helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.