Romige paprikasoep met bieslook

Romige paprikasoep met bieslook Romige paprikasoep met bieslook 4 0 5 1

april 16, 2016

Romige paprikasoep met bieslook

Over romige paprikasoep met bieslook

Paprikasoep is natuurlijk altijd lekker, vooral als deze lekker gebonden is en een romige smaak heeft. Dit Italiaanse soep recept is echt een positieve uitschieter. De smaak van de paprika is sterk aanwezig en proeft zacht en romig. Dit komt niet alleen door de room die je toevoegt, maar is zeg maar een 'special effect' van de aardappel die in de soep zit. Aardappel heeft van zichzelf geen sterke smaak, maar is wel een verbindende factor in veel soep recepten.

Als je een bouillon toevoegt die lekker zout is, hoef je ook eigenlijk geen extra peper en zeezout toe te voegen voor de smaak. Een trucje hiervoor is om een bouillonblokje te gebruiken en slechts de helft van de aanbevolen hoeveelheid vocht toe te voegen. De smaak is hierdoor extra geconcentreerd en dit helpt om de romige paprikasoep met bieslook extra lekker te maken. De bieslook is ook een absolute must, deze zorgt namelijk voor een klein beetje bite in de soep en wat frisheid. Dit recept voor romige paprikasoep met bieslook is op dit moment een van onze favoriete soep recepten. Geniet ervan. Buon appetito!

Bekijk ook onze andere lekkere soep recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Soep recept voor 2 personen

Ingrediënten

3 rode paprika's

2 kleine aardappelen

1 rode ui

2 dikke eetlepels tomatenpuree

250ml groentebouillon

Peper

Zeezout

Per kom soep 2-3 eetlepels (slag)room

Bieslook

Voorbereiding

1Voor dit recept voor romige paprikasoep met bieslook begin je eerst met alle voorbereiding, voordat je de soep daadwerkelijk gaat maken. Snijd de bovenkant van de paprika's, zet de paprika's daarna op de kop en snijd de zijkanten er nu simpel vanaf. Daarna snijd je de paprika's in kleine stukjes. Verwijder de schil van de ui, schil de aardappelen en snijd ook deze beide ingrediënten in kleine stukjes.

Bereiding

1Eigenlijk is de bereiding van dit soep recept eenvoudiger dan de voorbereiding. Doe alle ingrediënten in een soeppan met uitzondering van de room, bieslook, peper en zeezout. Zet de pan op het vuur en breng de inhoud van de kook. Zet het vuur op zacht en laat de basis voor de paprikasoep een klein half uurtje rustig pruttelen.

2Als de ingrediënten voor de paprikasoep gaar zijn, dan pureer je de inhoud van de pan tot een mooie gebonden soep met een staafmixer. Proef of je tevreden bent over de smaak van de soep. Desgewenst kun je de soep verder op smaak brengen met peper en wat zeezout.

3Schep per persoon 2 tot 3 eetlepels room in de soep en roer deze goed door. Tot slot snijd je de bieslook in fijne stukjes, zodat je de soep hiermee kan garneren. De bieslook geeft de romige paprikasoep bovendien een beetje bite met een frisse smaak. Dit recept voor romige paprikasoep met bieslook is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

september 25, 2021

Ciao Jimmy,

Ik kan mij heel goed voorstellen dat deze soep op basis van runderbouillon heerlijk smaakte.
Het uitgangspunt bij een bereiding met bouillon is dat je deze aanpast aan het type recept.
Bv. een vegetarische soep of risotto met groentebouillon en bij een vlees gerecht of pasta met ragu runderbouillon.
Uiteindelijk gaat het erom wat jij zelf het lekkerst vindt 😉

Saluto,
Tjerk

Jimmy

september 20, 2021

Hi Tjerk,

Klopt het dat alles gekookt dient te worden in de 250ml groenten bouillon?
Dat is mij niet gelukt; ik heb 250ml rund bouillon toegevoegd omdat ik anders geen soep had.

Het eindresultaat was wel lekker!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.