Rucolasalade

Over rucolasalade
Rucola is een van de meest gebruikte slasoorten in Italië. Met zijn stevige bladen en pittige smaak is rucola natuurlijk ook wel een erg fijn product om mee te werken omdat deze van zichzelf al zoveel smaak heeft. Omring dit ingrediënt met een zoetje, een zoutje en een zuurtje en succes is gegarandeerd. Voor dit recept is respectievelijk gekozen voor de cherrytomaatjes, wat feta en een gecombineerd zuurtje van vers citroensap en balsamico.
Meer salades met rucola in de hoofdrol vind je op ons completen overzicht met Italiaanse salade recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen
Voorbereiding
1Halveer de cherrytomaatjes. Rooster de pijnboompitjes zonder boter of olijfolie in een koekenpan, doe dit net zo lang tot dat de pijnboompitjes goudbruin zijn.
Bereiding
1Doe de rucola in een grote saladeschaal. Doe de cherrytomaatjes en de pijnboompitjes bij de rucola in de schaal. Voeg vervolgens ook de olijfolie en de balsamico toe.
2Daarna moet 1/3 citroen uit worden geknepen boven de rucola, wees hier wel voorzichtig mee! Knijp eerst een gedeelte van de citroen uit en proef of de salade niet te zuur wordt. Desgewenst kan ook de rest van de citroen worden uitgeknepen.
3Tot slot ook de Mozzarella in de schaal doen, nogmaals proeven, en naar smaak verse peper toevoegen. Geniet van deze heerlijke frisse rucola salade! Buon appetitio!
Gerelateerde recepten
4 Reviews
Jeremy
augustus 27, 2021
Voor een italiaanse recepten website, vind ik het echt niet kunnen om er vervolgens griekse kaas door te doen, heel on-italiaans.
Tjerk Kleisma
september 16, 2018
Ciao Mamajo, grazie voor je enthousiaste reactie bij dit salade recept!!!
Mamajo
september 7, 2018
Deze lekkere salade is eenvoudig te maken en verrassend van smaak! Deze zomer is dit deze onze favoriet! Fetaaaaaaaaa!!
Tjerk Kleisma
september 25, 2021
Ciao Jeremy,
Eens, dat kan ook echt niet. Dit recept stamt nog uit de tijd dat ik net met deze website ben gestart en er nog niet helemaal in zat… 😉 Mozzarella lijkt mij hier meer op zijn plek.
Saluto,
Tjerk