Spaghetti met citroen

Meer recepten met spaghetti in de hoofdrol vind je in ons overzicht met spaghetti recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 20 mins
- Hoeveelheid: spaghetti recept voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de kip in stukjes en kruid deze met zout en peper. Snij ook de knoflook en sjalotjes en halveer de champignons en de cherrytomaatjes.
Bereiding
1Verhit de olijfolie en de roomboter tegelijk in een koekenpan, zodat dit smelt tot 1 geheel.Bak hierin de met zout en peper gekruide kip. Voeg na pak ‘m beet 3 minuutjes de kleine stukjes knoflook en sjalotten toe aan de kip. Denk erom dat deze niet te hard worden meegebakken, langzaam bakken is prima, dan komen de smaken van de knoflook en sjalotten goed los. Bak vervolgens de champignons mee totdat deze een beetje bruin beginnen te worden en blus het geheel af met de Pinot Grigio. Als de Pinot Grigio is ingedampt maar het gerecht nog wel lekker vochtig is de halve citroen uitknijpen en de cherrytomaatjes mee warmen.
2Kook tijdens het maken van de saus de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Doe de spaghetti ook in de koekenpan om de smaak van de saus goed in de spaghetti te laten trekken. Schep het gerecht in de borden en snij tot slot de peterselie in kleine flintertjes om deze vervolgens over het gerecht te strooien. De Spaghetti met citroen is nu klaar, buon appetito!
Serveertip
1Strooi naar smaak Grana Padano of Parmigiano Reggiano over het gerecht.