Spaghetti met tomaat, mozzarella en basilicum

Spaghetti met tomaat, mozzarella en basilicum Spaghetti met tomaat, mozzarella en basilicum 0 0 5 0

maart 31, 2018

Spaghetti met tomaat, mozzarella en basilicum

Over spaghetti met tomaat, mozzarella en basilicum

Naar aanleiding van het event van Joyn tomaten had ik een 'goodie bag' mee gekregen met daarin nog een aantal tomaatjes. Daarmee heb ik dit Napolitaanse recept gemaakt voor spaghetti met tomaat, mozzarella en basilicum. Super eenvoudig om te maken en bovendien onwijs lekker.

Wat hierbij belangrijk is, is dat je de tomaatjes vooral niet te lang bakt. Eigenlijk hoeven de stukjes tomaat alleen warm te zijn, zodat de textuur behouden blijft. Als je deze te lang bakt, dan blijven er alleen maar velletjes over en dit is zonde. In dit recept gebruik ik dus de tomaten van Joyn, deze zijn te vinden in de Albert Heijn. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram spaghetti

Olijfolie

8 tenen knoflook

8 JOYN tomaten

Een handje basilicum

2 bollen buffelmozzarella

Voorbereiding

1Spoel de tomaatje schoon en haal het groen eraf. Daarna snijd je de tomaten in vier stukken. Hierdoor zijn de zaadjes er eenvoudig uit kan snijden. Daarna snijd je de stukken tomaat in tweeën.

2Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze in een paar grove stukken. Snijd ook de buffelmozzarella alvast in kleine stukjes.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor de spaghetti en als het water kookt, schep je een eetlepel zeezout in het water. Daarna doe je de pasta in de pan. Kook de spaghetti ‘al dente’.

2Zet een koekenpan op het vuur. Doe wat olijfolie in de pan en verwarm deze samen met de stukjes knoflook. Laat de knoflook niet bruin worden, want dan wordt de smaak bitter. Als de pasta nog 2-3 minuten moet koken, doe je de stukjes tomaat in de pan. Bak deze mee met de knoflook en dat de textuur behouden blijft, dus doe dit niet te hard.

3Als de spaghetti klaar is, dan giet je deze af in een vergiet. Laat de pasta goed uitlekken en doe je deze in de koekenpan. Doe nu ook de blaadjes basilicum in de pans samen met de blokjes mozzarella. Roer de inhoud van de koekenpan goed door en zorg ervoor dat de spaghetti is bedekt met een laagje van de olijfolie.

4Serveer het gerecht in mooi diepe pastaborden en garneer met een blaadje basilicum. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.