Spaghetti spinazie

Over spaghetti spinazie
Spaghetti met spinazie is ook weer zo'n lekker gerecht wat snel en simpel is te bereiden. Alle ingrediënten komen volledig tot hun recht, de spaghetti 'al dente' gekookt, de sterke smaak van de spinazie en een heel klein beetje groene pesto om beide hoofdrolspelers in dit reept bij elkaar te brengen. De pijnboompitjes geven het gerecht extra bite en Parmagiano Reggiano mag natuurlijk niet (nooit) ontbreken!
Voor meer lekkere recepten met spinazie, pesto of spaghetti in de hoofdrol kijk je gewoon even tussen al onze spaghetti recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwijder de steeltjes van de spinazie. Haal de rode ui en de knoflook uit de schil en snij deze in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitten en rasp de Parmigiano Reggiano alvast.
Bereiding
1Kook de spaghetti beetgaar in een pan ruim kokend gezouten water. Voeg pas zout aan het water toe, zodra het water kookt.
2Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui en de knoflook. Na een paar minuten doe je ook de spinazie ook in de pan. Roer de spinazie goed door. Binnen een paar minuten is de spinazie helemaal geslonken. Doe dan ook de eetlepels groene pesto bij de spinazie. Als de pesto en de spinazie een geheel vormen en warm zijn, breng je de spinazie op smaak met verse peper en zeezout.
3Zorg ervoor dat de spaghetti gelijktijdig klaar is met de spinazie. Giet de spaghetti af en doe deze daarna in de pan bij de spinazie. Roer de spaghetti goed door de spinazie en dien de pasta op. Garneer met wat pijnboompitjes en strooi er wat geraspte Parmigiano Reggiano overheen. Buon appetito!