Spinaziesalade met Gorgonzola, peer en walnoten

Spinaziesalade met Gorgonzola, peer en walnoten Spinaziesalade met Gorgonzola, peer en walnoten 4 0 5 1

augustus 30, 2017

Spinaziesalade met Gorgonzola, peer en walnoten

Over dit recept voor spinaziesalade met Gorgonzola, peer en walnoten

Het is zomer en wat is er tijdens de warme dagen nou lekkerder dan een lekkere frisse salade. Salades die op Italiaanse wijze worden bereid zijn er ten overvloed en deze spinaziesalade is daar een heerlijk voorbeeld van. Spinazie smaakt heerlijk met de klassieke combinatie van Gorgonzola, peer en walnoot. Stel je hier een balsamico dressing voor en je kunt je misschien wel voorstellen dat dit een top receptje is!

De kans is groot dat we de komende tijd nog veel meer lekkere salades gaan maken. Op onze pagina met salade recepten worden deze een voor een toegevoegd. Blijf ons daarom volgen!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: spinaziesalade recept voor 1 persoon

Ingrediënten

50g verse spinazie

Een paar blokjes Gorgonzola

1 peer

10 walnoten

Zeezout

Vers gemalen peper

Balsamico

Olijfolie

Voorbereiding

1Spoel de spinazie goed school, ook al staat er op de verpakking dat je gewassen spinazie hebt gekocht. Niets is natuurlijk minder lekker dan zand in een je salade. Vervolgens verwijder je de steeltjes.

2Maak de peer goed schoon en snijd het klokhuis hier uit. Vervolgens snijd je de peer in mooie vierkante blokjes. Snijd de korstjes van de Gorgonzola en de kaas daarna in blokjes.

Bereiding

1Doe twee eetlepels balsamico en twee eetlepels olijfolie in een kommetje. Voeg een snufje zeezout toe en maal er wat peper in. Roer alle ingrediënten goed door en de dressing voor deze spinaziesalade is klaar.

2Pak nog een schaal of een grote kom en door daar de overige ingrediënten in; dus de gewassen spinazie, de walnoot, de peer en de Gorgonzola. Voeg beetje bij beetje wat van de dressing toe en hussel de salade goed door. Als alle ingrediënten bedekt zijn met een mooi dun laagje van de dressing, dan is de spinazie klaar.

Gerelateerde recepten

1 Review

vreetzak

september 17, 2018

lekkurr

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.