Italiaanse venkelsalade

Italiaanse venkelsalade Italiaanse venkelsalade 4 0 5 1

maart 16, 2015

Italiaanse venkelsalade

Over Italiaanse venkelsalade

Deze Italiaanse venkelsalade is echt een salade voor in de winter en heeft een grote diversiteit aan smaken. Venkel heeft van zichzelf een uitgesproken smaak welke op een mooie wijze gebalanceerd met het zuurtje van de citroen en het zoutje van de Parmigiano Reggiano. Voor de liefhebbers van venkel is de Italiaanse venkelsalade in ieder geval een absolute aanrader!

Meer lekkere salade recepten vind je in ons overzicht met alle Italiaanse salade recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

1 venkel

10 takjes verse peterselie

1/2 citroen

2 eetlepels olijfolie

Verse peper

Zeezout

10g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij het groen van de venkel en verwijder het hart. De overgebleven venkel rasp je tot er mooie dunne reepjes ontstaan. Snij de peterselie in helemaal en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast in grove vlokken.

Bereiding

1Maak de dressing door de halve citroen uit te knijpen in een kommetje en hier de olijfolie bij te voegen. Roer het sap van de citroen en de olijfolie goed door elkaar, zodat er een geheel ontstaat. Breng de dressing voor de venkelsalade op smaak met verse peper en zeezout.

2Doe de geraspte venkel samen met peterselie in een salade schaal en hussel goed door. Doe nu ook de dressing bij de venkel en de peterselie en zorg ervoor dat de dressing gelijkmatig wordt verdeeld. Proef de venkelsalade en voeg desgewenst nog wat peper en zout toe. Strooi als laatste de grove vlokken Parmigiano Reggiano erover en de Italiaanse venkelsalade in klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Dasja

mei 9, 2021

Heerlijke salade. We maken hem geregeld.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.