Tagliatelle met zalm

Tagliatelle met zalm Tagliatelle met zalm 4 0 5 1

mei 9, 2015

Tagliatelle met zalm

Tagliatelle met zalm

Tagliatelle met zalm is een lekker pasta recept. De Tagliatelle en de zalm worden in dit gerecht bij elkaar gebracht door een heerlijke citroenboter. De smaak van vis gaat sowieso altijd goed samen met een lekker zuurtje. Het zuurtje van de citroen is niet alleen lekker in combinatie met de vis, maar ook de pasta krijgt hierdoor die lekkere smaak van het voorjaar. De kleine stukjes bieslook zorgen voor een klein knappertje en een extra fris element. Zoals je al hebt, kunnen lezen in de bereiding is Tagliatelle met zalm een eenvoudig pasta recept, maar wel met een op-en-top Italiaanse smaak. Geniet van dit lekkere recept voor Tagliatelle met zalm. Buon appetito!

Meer pasta recepten vind je in ons overzicht met pasta recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g Tagliatelle

4 moten zalm van ongeveer 150 gram

200g roomboter

1 citroen

Een bosje bieslook

Olijfolie

Peper

Zeezout

Voorbereiding

1Wrijf de moten zalm in met een dun laagje olijfolie en strooi er een klein beetje zout en peper op. Pers het sap uit de citroen en snij het bosje bieslook in mooie kleine stukjes.

Bereiding

1Breng een pan water aan de kook voor de Tagliatelle. Als het water kookt, dan doe je eerst wat zout in de pan en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking 'al dente'.

2Terwijl de Tagliatelle in de pan zit maak je de citroenboter klaar en bak je de zalm. Zet een koekenpan op het vuur en doe de boter hierin. Zet het vuur op laag en laat de boter smelten tot een mooi goudgeel geheel gedurende de kooktijd van de pasta. Dit mag vooral niet te snel gaan.

3In een andere koekenpan bak je de zalm. De zalm is ingesmeerd met een beetje olijfolie, dus het is verder niet nodig om extra boter of olie in de pan te doen. Afhankelijk van de dikte van de zalm bak je deze aan beide kanten 2, 3 of 4 minuten. Het stukje zalm op de afbeelding is aan beide kanten 2 minuten gebakken. Daarom start je ook pas met het bakken van de zalm, zodra de Tagliatelle en de boter al op het vuur staan.

4Vlak voordat de pasta 'al dente' is, doe je het citroensap bij de boter in de koekenpan, zodat dit even warm wordt. Kook dit vooral niet mee, want dit is niet lekker.

5Giet de Tagliatelle af en doe de pasta gelijk terug in de pan. Doe de citroenboter gelijk in de pan bij de pasta samen met de stukjes bieslook. Roer de boter door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Als ook de zalm klaar is, kun dit recept voor pasta met zalm opdienen.

6Pak een mooi plat bord en doe de Tagliatelle hierop. De Tagliatelle op de afbeelding is gerold met behulp van een vleesvork voor een mooie presentatie. Leg de zalm op het bord en garneer met nog een klein beetje bieslook. Geniet van dit lekkere recept voor Tagliatelle met zalm. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Lieke Willemsen

mei 9, 2019

Het is super lekker. Ik heb het zelf een keer gemaakt en mijn kinderen vonden het ook verrukkelijk!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.