Pasta pesto rucola

Pasta pesto rucola Pasta pesto rucola 5 0 5 1

maart 14, 2015

Pasta pesto rucola

Over pasta pesto rucola

Pasta met groene pesto is een combinatie die perfect samengaat. Bovendien is het niet alleen pasta met pesto wat een erg lekker geheel vormt, maar er zijn talloze combinaties mogelijk om dit gerecht naar een nog hoger plan te tillen. In dit gerecht is er voor gekozen om rucola toe te voegen een frisse, knapperige bite en kip om ook de vleeseters onder ons niet teleur te stellen.

Meer recepten met pasta en pesto in de hoofdrol vind je in ons overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Tagliatelle

2 eetepels olijfolie

1 teen knoflook

1 rode ui

200g verse groene pesto

125ml demi creme fraiche

75g rucola

Voorbereiding

1Snij de knoflook en de rode ui.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in de koekenpan fruit hierin de knoflook en de rode ui in de pan. Voeg na 2 minuten ook het potje groene pesto toe. Zodra ook de pesto verwarmd is, voeg je tot slot ook de crème fraiche toe aan het geheel.

2Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zorg ervoor dat je vrijwel tegelijk klaar bent met het koken van de pasta en de pesto. Giet de pasta af en haal de pesto van het vuur.

3Roer de rucola door de pesto en doe de pasta gelijk bij de pesto en rucola. Door dit vlug achter elkaar aan te doen blijft de rucola lekker knapperig. Gebruik diepe borden om de pasta in op te dienen. De pasta met pesto en rucola is nu klaar om te serveren, buon appetito!

Serveertip voor carnivoren

1Voor de carnivoren onder ons, dit gerecht met pesto en rucola is ook uitstekend te combineren met kip. Gebruik ongeveer 200 gram kipfilet. Snij de kip in stukjes en wrijf in met verse peper en zeezout. Bak de kip hard aan en volg daarna de volgorde van het recept voor pasta met pesto en rucola.

Gerelateerde recepten

1 Review

Adrie

maart 19, 2019

Ziet er heerlijk uit.
Ga het gauw proberen!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.