Venkel ovenschotel

Venkel ovenschotel Venkel ovenschotel 4 0 5 1

maart 24, 2015

Venkel ovenschotel

Over venkel ovenschotel

Venkel is in Italië een razend populaire groente soort. Italianen eten gemiddeld 7 kilo venkel per persoon, terwijl dit in Nederland slechts 100 gram per persoon is. Wat voor veel soorten groente geldt, geldt ook voor venkel, je kunt deze groente op heel veel verschillende manieren bereiden. In dit recept wordt de venkel gebruikt voor een ovenschotel. Naast de venkel zijn de voornaamste hoofdrolspelers in dit recept verse worsten van de slager en aardappel. Een complete maaltijd, maar dan wel op Italiaanse wijze. Veel plezier toegewenst met het bereiden van deze lekkere venkel ovenschotel. Buon appetito!

Bekijk meer lekkere groente recepten op onze pagina met alle Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: venkel recept voor 2 personen

Ingrediënten

2 knollen venkel

2 grote aardappelen

2 verse Italiaanse worsten

1 eetlepel Italiaanse kruiden

3 eetlepels olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Snij het groen van de venkel en leg dit apart. Dit venkel groen kun je later gebruiken om de venkel ovenschotel mee te garneren en dus mooi te presenteren. Vervolgens verwijder je de harde kern van de venkel en snij je de venkel in grove stukken.

2Schil de aardappelen en snij deze in blokjes van ongeveer 2 tot 2 centimeter. Spoel de blokjes aardappel daarna nog wel schoon. Snij het velletje van de worsten in en haal het vlees van de worst eruit. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Doe de venkel samen met de aardappel en het vlees van de worsten in een ovenschaal. Besprenkel de inhoud van de ovenschaal met olijfolie. Maal er lekker wat verse peper overheen en strooi de Italiaanse kruiden met wat zeezout in de schaal. Hussel alle ingrediënten goed door elkaar. Alle ingrediënten moeten zijn bedekt met een dun laagje olijfolie.

2Zet de schaal in de oven gedurende 40 minuten. Na 20 minuten haal je de schaal even kort uit de oven en hussel je alle ingrediënten nog 1 keer goed door. Zet de schaal weer in de oven tot de 40 minuten voorbij zijn. Als de bereidingstijd voorbij is controleer je of alle onderdelen van de venkel ovenschotel goed gaar zijn. Mocht dit nog niet zo zijn, zet de schaal dan nog even terug en anders is het tijd om op te dienen. Garneer de venkel ovenschotel met het groen van de venkel en aanvallen maar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Mariska

juni 4, 2020

Heerlijk gerecht de venkel ovenschotel, alleen moet je is mijn ervaring de venkel even voorkoken, die was ondanks verlengen van de tijd in de oven niet gaar genoeg. Terwijl de stukken niet groter waren dan de aardappels

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.