Wortel uit de oven

Wortel uit de oven Wortel uit de oven 5 0 5 4

maart 22, 2015

Wortel uit de oven

Over wortel uit de oven

Als je wortels eens op een andere manier wil bereiden, dan moet je zeker dit lekkere recept voor wortels uit de oven eens proberen. Door de wortels eens op Italiaanse wijze te bereiden, krijgt het standaard bosje wortels uit de supermarkt of van de groenteboer ineens een hele andere dimensie. Door alleen al olijfolie, wat vers gemalen peper en zeezout toe te voegen, proeven de wortels heel anders, dan wanneer je deze gewoon kookt. En als je een flesje balsamico in de kast hebt staan, dan moet je het zeker niet nalaten om ook hier een beetje van toe te voegen. De wortels krijgen hierdoor nog meer karakter en een lekkere uitgesproken smaak. Geniet in ieder geval van dit heerlijke recept voor wortel uit de oven, buon appetito!

Nog niet overtuigd van dit recept voor wortel..? Bekijk dan ons recept voor Italiaanse wortels!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: wortel recept voor 2 personen

Ingrediënten

1 bos wortels

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Een scheutje balsamico

Verse peterselie

Voorbereiding

1Aangezien je nu een bos wortels voor je hebt liggen, beginnen wij met het schoonmaken van de wortels. Snij eerst de bovenkant los van het bos, het is altijd leuk om een klein beetje groen van de wortel te laten zien. Eventueel kun je ook nog een klein stukje van de onderkant laten zitten. Na de bereiding geeft dit een mooi rustiek beeld, maar goed dat terzijde. Maak nu de wortels 1 voor 1 grondig schoon, het is natuurlijk niet echt lekker als je zand in je eten hebt...

2Hak de verse peterselie zo zijn als mogelijk. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1De daadwerkelijke bereiding van wortel uit de oven is echt super simpel. Pak een ovenschaal of braadslee en leg hier de wortels in. Besprenkel de wortels met wat olijfolie en een scheutje balsamico. Vervolgens maal je lekker wat peper over de wortels en voeg je ook nog wat zeezout toe. Hussel de wortels even met je handen, zodat je zeker weet dat deze in zijn geheel bedekt zijn met alle ingrediënten uit de schaal.

2Als de oven de gewenste temperatuur heeft, zet je de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten. Na ongeveer 20 minuten haal je de schaal even uit de oven om de wortels te hussel cq draaien. Dit zorgt er namelijk voor dat de wortels mooi gelijkmatig garen en bovendien kleuren. Zet de schaal weer in de oven voor de resterende 20 minuten.

3Als na 40 minuten de wortels klaar zijn, kun je voor de zekerheid nog even controleren of de wortels helemaal gaar zijn door te proeven. Doordat de ene wortel dikker is dan de andere kan hier altijd een beetje verschil inzitten. Als je tevreden bent, dan serveer je de wortels in een mooie schaal en om het helemaal af te maken garneer je deze met wat verse peterselie. Geniet van dit heerlijke recept voor wortel uit de oven, buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Wim Vuist

december 14, 2021

Een erg lekker recept. Ik heb het gemaakt met gekleurde wortels, aardappel puree en eendeborst. Lux hoor.

Ingrid Ferwerda-Jacobs

september 29, 2021

Dit lekkere recept heb ik al een paar keer bereid. Heerlijk!

Mario

februari 7, 2021

Heb ze samen met een sjalot en beetje look gemaakt.
Restjes opmaken, maar die balsamico maakt het heerlijk, goeie tip

Myrthe

juli 22, 2018

Simpel en heerlijk!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.