Verse tomatensoep

Verse tomatensoep Verse tomatensoep 0 0 5 0

april 5, 2016

Verse tomatensoep

Over verse tomatensoep

Dit recept voor verse tomatensoep doet de Italiaanse keuken met recht eer aan. Met slechts een paar simpele ingrediënten bereid je een super lekkere soep die bij de meeste restaurants niet op de kaart misstaat. De kwaliteit van de tomaten is echt doorslaggevend voor het eindresultaat. Hoe beter de kwaliteit van de tomaten, des te lekkerder de soep. Daarom wordt er gekozen om echte Italiaanse tomaten te gebruiken die lekker in de Mediterraanse zon hebben kunnen rijpen. Ondanks dat deze al zijn gepeld en uit een blikje komen, is de smaak echt 10x lekkerder dan verse tomaten uit Nederland. Wat hierbij wel belangrijk is, is de keuze voor het merk van de tomaten. De lekkerste zijn van Mutti en Cirio.

Als je echt wilt, kun je natuurlijk ook verse tomaten gebruiken. Wat je in dat geval moet doen, is de tomaten zo lang mogelijk laten rijpen op een warme plek. Koop de tomaten dus een week van tevoren en laat deze dan rustig verder rijpen. Maak de tomaten schoon, snijd deze in 2 of 4 stukken en leg deze in een ovenschaal. Schenk er wat olijfolie overheen, beetje peper en zeezout erbij en daarna voor de duur van zo'n 40 minuten in de oven. Daarna herhaal je eigenlijk alle stappen van dit recept. Dus mocht je toevallig nog een keertje tomaten over hebben en je hier geen raad mee weten, dan is dit een lekker recept voor verse tomatensoep. Enjoy!

Meer soep recepten vind je op onze pagina met alle soep recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: Soep recept voor 2 personen

Ingrediënten

4 gepelde tomaten

1 ui

Olijfolie

Zeezout

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept voor verse tomatensoep is echt onwijs eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de schil van de ui verwijderen en vervolgens de ui in kleine stukjes snijden. Daarna kun je gelijk aan de slag met de bereiding van de tomatensoep.

Bereiding

1Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hier een klein beetje olijfolie in. Als de olie flink heet is, doe je de fijn gesneden ui in de pan. Bak de ui een paar minuten. 2 tot 3 minuten is meestal genoeg om de smaak van de ui goed los te krijgen.

2Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan. Druk de tomaten helemaal fijn, zodat al het vocht eruit loopt. Door de gefruite stukjes uit door de tomaten. Als de tomaten warm zijn, voeg je lekker wat zeezout toe. Laat de inhoud van de pan enige tijd zachtjes pruttelen, 15-20 mintuten is prima. Hoe meer tijd je de tomatensoep geeft hoe beter het is. Let er wel op dat de soep niet al te ver inkookt.

3Als de kooktijd voorbij is, schep je de tomatensoep in een staafmixer. Zet het apparaat aan en pureer totdat de soep een mooie textuur krijgt. Als je echt een gladde textuur wilt hebben, dan gebruik je een zeef om de soep verder te perfectioneren. Maar goed, dit laatste is optioneel.

4Proef de verse tomatensoep nog een keer om te bepalen of je tevreden bent over de smaak. Eventueel kun je nog een klein beetje zeezout toevoegen voor extra smaak. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor verse tomatensoep. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.