Bonensoep met pasta

Bonensoep met pasta Bonensoep met pasta 0 0 5 0

september 1, 2019

Bonensoep met pasta

Recept voor Italiaanse bonensoep met pasta

De afgelopen dagen heb ik fanatiek gekookt uit het kookboek Mangiamo. Na die heerlijke Peperonata en de gepaneerde kip drumsticks uit de oven heb ik deze heerlijke authentieke bonensoep gemaakt met pasta.

Vooral mijn wederhelft is dol op alle gerechten die met bonen worden bereid. Dus deze bonensoep was een schot in de roos. Een aantal kenmerkende facetten van de Italiaanse keuken komen in dit recept aanbod. De combinatie van ui, wortel en bleekselderij wordt ook wel 'soffrito' genoemd en is de basis van veel Italiaanse recepten. Bonen zijn in grote delen van Italië ook niet weg te denken en over de pasta hoeven we het natuurlijk niet te hebben ;-)

Geniet van deze lekkere bonensoep met pasta! Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 2 hrs 30 mins
  • 20 mins

    2 hrs 30 mins

  • Hoeveelheid: soep recept voor 4 personen

Ingrediënten

350g borlotti bonen

1 stengel bleekselderij

2 sjalotten

1 wortel

2 eetlepels olijfolie

1 middelgrote aardappel

1 takje platte peterselie

1 takje rozemarijn

2 blaadjes salie

2 eetlepels dubbel geconcentreerde tomatenpuree

Zout

Peper

Tagliatelle

Voorbereiding

1Doe de bonen in een grote zeef of vergiet en spoel de bonen schoon met water. Snijd de bovenkant en onderkant van de bleekselderij en maak deze grondig schoon. Verwijder de schil van ui, wortel en aardappel. Snijd deze ingrediënten in kleine blokjes.

2Verwijder de naaldjes van het takje rozemarijn. Hak de rozemarijn fijn samen met de peterselie en de salie.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een soeppan. Als de olijfolie heet is, doe je alle groenten in de pan. Bak deze een paar minuten, zodat deze glazig worden.

2Doe vervolgens ook de aardappel en de fijn gehakte kruiden in de pan. Bak deze kort mee, zodat de smaak goed los komt. Dit duurt ca. 2 tot 3 minuten.

3Zet de inhoud van de soeppan onder water. Voeg de tomatenpuree toe en laat de soep ongeveer 2 uur rustig doorkoken.

4Als de bonensoep lang genoeg heeft gekookt, schep je met een grote soeplepel een paar scheppen uit de pan. Pureer de rest van de inhoud, zodat er een gladde bonensoep ontstaat. Breng op smaak met peper en zeezout.

5Vervolgens doe je de ingrediënten die je uit de pan hebt geschept weer terug in de pan. Verder doe je ook de tagliatelle in de soep, zodat deze kan garen. Zodra de pasta gaar is, is dit recept voor bonensoep met pasta helemaal gereed. Buon appetito!

Serveertip

1Twee serveertips. 1. schenk wat olijfolie over de soep, uiteraard de beste extra vergine die je kunt vinden. 2. schaaf er wat Grana Padano kaas overheen.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.