Bleekselderij salade met appel en walnoot

Bleekselderij salade met appel en walnoot Bleekselderij salade met appel en walnoot 4 0 5 1

augustus 26, 2017

Bleekselderij salade met appel en walnoot

Over dit recept voor bleekselderij salade met appel en walnoot

Gisteren was ik er druk met het maken van mijn heerlijke Toscaanse pastasaus. Tussen de bedrijven door kreeg ik een klein beetje honger en ik wilde een gezonde snack als tussendoortje. Omdat ik voor de saus maar 1 stengel bleekselderij nodig had, was er nog voldoende bleekselderij in huis voor deze salade.

Een bleekselderij salade is misschien niet het eerste wat je te binnen schiet, maar in de Italiaanse keuken wordt deze groente wel vaker in salades gebruikt. De combinatie met appel werkt echt heel goed. En de walnoten geven deze salade een extra dimensie. Ik hoop dat jij net zo geniet van dit recept als dat ik gisteren heb gedaan. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: bleekselderij salade recept voor 1 persoon

Ingrediënten

2 stengels bleekselderij

1 Granny Smith appel

10 walnoten

Zeezout

Vers gemalen peper

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel honing

Voorbereiding

1Snijd de boven- en onderkant van de stengels bleekselderij. Spoel de bleekselderij schoon en snijd deze daarna in kleine stukjes. Spoel de appel goed schoon, maar schil deze niet. Snijd de appel in mooie vierkantjes.

Bereiding

1Voor het maken van de dressing doe je de honing, het citroensap en de olijfolie in een kommetje. Roer de inhoud van het kommetje goed door. Even flink roeren is nodig, anders wordt de honing geen onderdeel van de dressing. Breng de dressing op smaak met wat vers gemalen peper en een klein snufje zeezout.

2Doe de bleekselderij, de appel en de walnoten in een schaal. Giet de dressing hier beetje bij beetje overheen en hussel alle onderdelen goed door, zodat deze allen zijn bedekt met een dus laagje van de dressing. In principe is deze bleekselderij salade met appel en walnoot hiermee helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Johan Brus

januari 12, 2023

een x wat anders als je toch genoeg over hebt van een ragu recept, lekker om dat dit erbij te serveren.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.