Aardappelen met rode ui

Aardappelen met rode ui Aardappelen met rode ui 0 0 5 0

maart 22, 2015

Aardappelen met rode ui

Over aardappelen met rode ui

Aardappelen met rode ui uit de oven is een recept voor wat in Italië door het leven gaat als een contorni, of te wel een bijgerecht. Het grote verschil tussen gekookte aardappelen, die wij in Nederland natuurlijk 's avonds graag eten, en dit gerecht is dat je hier niet op uit gegeten raakt. En 'gewone' aardappelen worden naar verloop van tijd toch een beetje saai... Bovendien is dit recept misschien nog wel sneller klaar te maken en is het eindresultaat zoveel lekkerder, dat het eigenlijk vreemd is dat je dit niet iedere dag klaar maakt. Ongeacht of je dit 1 keer klaar maakt, of vanaf vandaag vast op het menu zet... veel plezier met het bereiden van aardappelen met rode ui uit de oven en hopelijk ben je net zo enthousiast als wij!

Toch op zoek naar een ander lekker recept..? Bekijk dan ons volledig overzicht met Italiaanse recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: aardappel recept voor 2 personen

Ingrediënten

300g aardappelen

2 rode uien

1 takje rozemarijn

Vers gemalen peper

Zeezout

Olijfolie

Voorbereiding

1Schil de aardappelen en snij deze in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Verwijder de schil van de rode ui en snij deze in grove stukken. Haal de naaldjes rozemarijn van het takje. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Doe de aardappelen in een ovenschaal samen met de rode ui en de rozemarijn. Maal hier flink wat verse peper overheen en wees ook vooral niet te zuinig met het zeezout. Besprenkel het geheel met wat olijfolie, niet te veel, net genoeg om de aardappelen te laten glimmen.

2Hussel het alle ingrediënten goed door elkaar heen, zodat je zeker weet dat de aardappelen en de rode ui bedekt zijn met een laagje olijfolie. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor de duur van 40 minuten. Controleer de aardappelen halverwege en schep nogmaals goed door elkaar. Wacht tot de 40 minuten voorbij zijn en proef of de aardappelen voldoende gaar zijn en natuurlijk of deze lekker smaken. Indien deze nog wat flauw zijn, kun je gerust nog wat zeezout toevoegen. De aardappelen met rode ui uit de oven zijn nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere recept, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.