Sperziebonen met knoflook

Sperziebonen met knoflook Sperziebonen met knoflook 0 0 5 0

maart 22, 2015

Sperziebonen met knoflook

Over sperziebonen met knoflook

Sperziebonen worden in het Italiaanse 'Fagiolini' genoemd, en dit klint natuurlijk gelijk al een stuk lekkerder dan sperziebonen. Dit recept voor sperziebonen met knoflook heet dan ook Fagiolini Aglio e Olio, of te wel sperziebonen met knoflook en olijfolie. Voor iedereen die sperziebonen eens op een andere manier willen bereiden is dit een lekker en gezond alternatief.

Op zoek naar meer groente recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: sperziebonen recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

500g sperziebonen

1 teen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Voorbereiding

1Snij de bovenkant en de onderkant van de sperziebonen. Zodra je dit gedaan hebt, spoel je de sperziebonen schoon. Verwijder de schil van de knoflook. Vervolgens snij je de teen knoflook in 4 tot 5 grove stukken knoflook.

Bereiding

1Doe de sperziebonen in een pan met water en breng deze aan de kook. Sperziebonen hoeven nooit heel erg lang te koken. Wat onze truc is voor lekkere knapperige sperziebonen, is dat wij gelijk het vuur uitdraaien zodra het water kookt. Daarna laten wij de sperziebonen circa 5 minuten in het water staan. Hierdoor garen deze wel verder, maar gaat het garingsproces gecontroleerd. Meestal zijn de boontjes na 5 minuten wel gekookt en gaar, maar nog wel lekker knapperig.

2Verwarm vervolgens wat olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je de groven stukken knoflook in de pan. Bak deze 2 tot 3 minuten en doe dan de sperziebonen in de pan. Voeg gelijk wat vers gemalen peper en zeezout toe. Roer de sperziebonen in de pan, zodat deze worden bedekt met een dun laagje knoflook olie.

3Zodra de sperziebonen lekker naar de knoflook proeven, zijn deze klaar om op te dienen. Dit duurt slechts een paar minuten. Serveer de sperziebonen in een schaal en garneer tot slot met een klein beetje peterselie. Geniet van dit lekkere recept voor sperziebonen met knoflook. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.