Italiaanse venkel

Italiaanse venkel Italiaanse venkel 4 0 5 5

maart 16, 2015

Italiaanse venkel

Over Italiaanse venkel

Italiaanse venkel is een groente recept wat veelal wordt bereid aan het begin van de winter. Dit gerecht is lekker om te maken bij vlees of vis en het is aan te raden om er ook aardappeltjes bij te serveren. De aardappeltjes gaan namelijk perfect samen met de tomatensaus van de venkel.

Op zoek naar meer recepten met venkel? Bekijk dan al onze Italiaanse recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: groente recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

2 venkels

1 sjalot

1 teen knoflook

2 eetlepels olijfolie

2 trostomaten

Verse peper

Zeezout

Verse peterselie

250ml droge Italiaanse witte wijn

Voorbereiding

1Verwijder het groen en het hart van de venkels en snij deze in reepjes. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Haal de sjalot en knoflook uit de schil en snij deze in kleine stukjes.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan en als deze heet is, doe je de olijfolie in de pan. Fruit de sjalot en de knoflook ongeveer 1 tot 2 minuten. Doe dan de de venkel in de pan en bak deze een paar minuten kort mee met de sjalot en knoflook. Giet vervolgens de witte wijn in de pan en doe tegelijk de tomaat erbij.

2Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het geheel nu ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken. Roer regelmatig in de pan en als de wijn volledig is verdampt is de venkel gaar. Strooi wat verse peterselie over het gerecht en de Italiaanse venkel is helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

6 Reviews

Terry

februari 14, 2020

Wow, heerlijk subtiel recept! Een scheutje tomaat frito en schepje suiker toegevoegd en venkel al dente. Italiaans saucijsje erbij, jammie!

Pam

juli 13, 2019

Heel lekker. Bij mij wel goed gaar in 20 min.. als je van superzacht houdt kun je 25 min. proberen. Het is een verfijnd recept en absoluut niet saai!

Carla

juni 15, 2019

Verrukkelijk!

Marijke van Buchem

januari 14, 2019

Alhoewel ik de venkel in kleine stukjes gesneden had moest het gerecht langer koken dan aangeduid. verder heb ik een klein beetjs honing togevoegd omdat de tomaten iets te acid waren. En toen ik er ook nog wat zout en sambal bijgedaan had was het erg lekker.
O ja, garnalen er in en wat gezellige pasta maken er een kant en klaar maal van. Hartelijk dank voor het recept.

Tjerk Kleisma

oktober 24, 2016

Hoi Iris,

Jammer dat dit recept niet helemaal aan je verwachtingen voldeed. Misschien wordt het recept iets minder saai als je er iets meer zeezout aan toevoegt. Doorgaans heeft dit een positief effect.

Als de venkel na 20 minuten nog niet helemaal gaar is, dan kun je de volgende keer twee dingen iets anders aanpakken. Je kunt de venkel dunner snijden, zodat deze sneller gaar is. Maar je kunt er ook voor kiezen om de venkel iets langer te koken tot deze wel gaar is.

Ben benieuwd of dit de volgende keer beter lukt, succes in ieder geval!

Saluti, Tjerk

Iris

september 26, 2016

het gerecht was niet gaar in 20 minuten en een beetje saai

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.