Italiaanse aardappelen

Italiaanse aardappelen Italiaanse aardappelen 4 0 5 2

maart 13, 2015

Italiaanse aardappelen

Over Italiaanse aardappelen

Italiaanse aardappelen kun eigenlijk combineren met ieder vlees- of visgerecht, maar is ook erg lekker in combinatie met een lekkere salade. Ongeacht het moment in het jaar scoor je altijd punten met dit lekker Italiaanse aardappelrecept. Met name de rozemarijn geeft je echt het gevoel alsof je in de Italiaanse heuvels bent!

Meer lekkere groente recepten vind je ons complete overzicht met Italiaanse groente recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 5 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: aardappel recept voor 2 personen

Ingrediënten

4 grote aardappelen

Olijfolie

Zeezout

Verse peper

Oregano

1 takje rozemarijn

2 tenen knoflook

2 sjalotten

Bereiding

1Schil de aardappelen en snij deze in mooie dunne plakjes. Verwijder de schil van de tenen knoflook en de sjalot en snij beide in grove stukken. Verwarm de oven op 180 graden.

Voorbereiding

1Giet een flinke scheut olijfolie in de ovenschaal en zorg ervoor dat de bodem van de schaal volledig is ingevet met de olie. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelen. Doe vervolgens de helft van de gehalveerde sjalotten en de helft van de stukken knoflook in de schaal. Strooi hier wat zeezout en verse peper overheen en schenk ook alvast een scheut olijfolie over het geheel. Voeg vervolgens weer een laagje aardappelen toe en doe ook de laatste stukken sjalot en knoflook in de schaal. Strooi hier wederom zeezout en verse peper overheen en ook weer een scheutje olijfolie. Tot slot strooi je de oregano en de rozemarijn over de aardappelen en maak je het af door nogmaals olijfolie over de aardappelen heen te schenken.

2Als de oven is voorverwarmd, zet je de schaal 40 minuten lang in de oven en zorg je ervoor dat om de 10 tot 15 minuten de aardappelen worden omgeschept net zo lang tot deze helemaal gaar zijn. Doorgaans duurt het ongeveer 40 minuten voordat de Italiaanse aardappelen uit de oven helemaal gaar zijn.

3Eventueel kun je zodra de aardappelen nagenoeg gaar zijn, proeven of deze voldoende op smaak zijn. Mocht het nodig zijn, dan kun je altijd nog wat extra zeezout toevoegen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

maart 29, 2015

Beste Wilhemina,

Bedankt voor jouw reactie.
Voor dit recept voor Italiaanse aardappelen volstaat 2 tenen knoflook en 2 sjalotten, beide in grove stukken gesneden. Ik heb beide nu ook aan de lijst met ingrediënten toegevoegd.

Met vriendelijke groet,

AllesOverItaliaansEten.nl

Wilhelmina

maart 29, 2015

Op de ingrediëntenlijst mis ik de hoeveelheid sjalotten en knoflook.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.