Aardappelen met rode wijn

Aardappelen met rode wijn Aardappelen met rode wijn 0 0 5 0

maart 22, 2015

Aardappelen met rode wijn

Over aardappelen met rode wijn

Aardappelen met rode wijn is echt zo'n recept waar je niet al te lang over na moet denken. Ga gewoon naar de supermarkt, zoek alle ingrediënten bij elkaar en ga lekker aan de slag. Dit recept kan namelijk niet teleurstellen. De aardappelen zuigen zich tijdens het koken helemaal vol met de rode wijn. De kruiden en specerijen die je toevoegt, doen de rest van het werk om de aardappelen met rode wijn hoog op smaak te krijgen. Vooral de stukjes sjalot die ook naar die heerlijke ingedikte rode wijn proeven, zijn fantastisch. Nou, genoeg superlatieven! Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander recept..? Bekijk dan het volledige overzicht met Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: aardappel recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

500g kleine nieuwe aardappelen

4 sjalotten

2 takjes rozemarijn

10 blaadjes salie

200ml Italiaanse rode wijn

Vers gemalen peper

Zeezout

50g boter

Voorbereiding

1Boen de aardappelen goed schoon en snij deze daarna door midden. Verwijder de schil van de sjalotten en snij de sjalotten in 4 grove stukken. Haal de naaldjes van de takes rozemarijn.

Bereiding

1Smelt de boter in een grote koekenpan. Zodra de boter heet is, er mooi bruin uitziet en niet meer schuimt, doe je de aardappelen in de pan. Roer de aardappelen lekker door de boter en na 2 minuten doe je ook de sjalotten, rozemarijn en salie in de pan. Maal er flink wat vers peper overheen en bestrooi rijkelijk met zeezout. Hussel alle ingrediënten door elkaar en laat 5 minuten op het vuur staan.

2Doe de rode wijn in de pan, doe de deksel erop en laat 15 tot 20 minuten koken. Als deze periode verstreken is, controleer je of de aardappelen gaar zijn gekookt in de rode wijn. Als dit het geval is, haal je de deksel van de pan en laat je de rode wijn volledig inkoken, tot dat er niets meer van over is.

3Zodra de rode wijn is ingedikt, is dit recept voor aardappelen met rode wijn helemaal klaar. Eventueel kun je nog wat peper en zeezout toevoegen om dit gerecht nog hoger op smaak te krijgen. Geniet in ieder geval van deze heerlijke aardappelen met rode wijn. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.