Sperziebonen met broodkruim

Sperziebonen met broodkruim Sperziebonen met broodkruim 0 0 5 0

maart 22, 2015

Sperziebonen met broodkruim

Over sperziebonen met broodkruim

Sperziebonen met knapperig broodkruim zijn een lekker bijgerecht wat uitstekend is te serveren bij een rustiek gerecht. Deze contorni is een perfect recept om te serveren bij vlees of vis van de grill. Het broodkruim krijgt super veel smaak doordat je dit bakt in de knoflookolie en nog verder op smaakt brengt met vers gemalen peper en zeezout. Het krokante broodkruim geeft de sperziebonen een extra dimensie en beide ingrediënten vullen elkaar perfect aan. Overigens wordt in Toscane ook pasta geserveerd met broodkruim, maar daar later meer over... Geniet in ieder geval van dit heerlijke recept voor sperziebonen met broodkruim! Buon appetito!

Voor meer lekkere groente recepten, bekijk je natuurlijk ons volledige overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: sperziebonen recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

500g sperziebonen

50g wit brood zonder korsten

3 eetlepels olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

1 teen knoflook

Voorbereiding

1Was de sperziebonen en verwijder de bovenkant en onderkant. Haal de knoflook uit de schil en snij deze in zo klein mogelijke stukjes. Indien de korsten nog niet van het witbrood zijn gehaald, dan snij je deze eraf. Daarna snij je ook het witbrood zo fijn mogelijk.

Bereiding

1Doe de sperziebonen in de pan en breng deze aan de kook. Als het water kookt, voeg je 1 kleine eetlepel zeezout toe en draai je het vuur uit. Laat de sperziebonen 10 minuten in het hete water staan. Zodra de 10 minuten zijn verstreken zijn de sperziebonen perfect 'al dente', dus lekker knapperig en vol smaak.

2Tijdens het koken van de sperziebonen maak he het broodkruim. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, fruit je de knoflook ongeveer 2 minuten. Vervolgens doe je ook de kruimels brood in de pan. De smaak van de olijfolie met knoflook trekt gelijk in de broodkruimels. Breng het geheel verder op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Bak de broodkruimels net zo lang tot dat deze er lekker bruin uitzien en knapperig zijn.

3Zodra het broodkruim klaar is, en ook de sperziebonen, doe je deze bij elkaar in een pan en hussel je het geheel goed door elkaar. Als het broodkruim mooi gelijkmatig over de sperziebonen is verdeeld, is dit lekkere recept klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.