Spruitjes met Gorgonzola

Spruitjes met Gorgonzola Spruitjes met Gorgonzola 0 0 5 0

maart 25, 2015

Spruitjes met Gorgonzola

Over spruitjes met Gorgonzola

Spruitjes en Gorgonzola zijn 2 ingrediënten met smaken die elkaar perfect aanvullen. De spruitjes hebben van zichzelf een lekkere bittere smaak en deze smaak gaat erg goed samen met de karakteristieke, uitgesproken, zoute Gorgonzola. En voor iedereen die het nog niet weet, Gorgonzola is een klein plaatsje in de Noord-Italiaanse regio Lombardije en ligt vlakbij Milaan. Brussel en Milaan liggen dus dichterbij elkaar dan je geografisch zou verwachten. Buon appetito.

Voor meer lekkere Italiaanse groente recepten, kun je natuurlijk gerust een kijkje nemen bij al onze groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: spruitjes recept voor 4 personen

Ingrediënten

500g spruitjes

25g boter

20g bloem

250ml melk

100g Gorgonzola

Nootmuskaat

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Snij de harde onderkant van de spruitjes. Als de harde onderkant van de spruitjes is afgesneden, verwijder je de buitenste blaadjes van de spruitjes. Snij de harde korst van de Gorgonzola en snij het overige deel van de kaas in kleine blokjes.

Bereiding

1Doe de boter in een pannetje. Laat de boter smelten en als de boter heet is, doe je ook de bloem in de pan. Roer de bloem door de boter, hierdoor ontstaat er een 'roux'. Kook de roux ongeveer 3 tot 5 minuten, zodat de bloem gaar wordt. Vervolgens doe je ook de melk in de pan. Roer de melk met een garde door de roux, zodat hierdoor een mooie gladde saus ontstaat.

2Vervolgens laat je de blokjes Gorgonzola in de saus smelten. Als de Gorgonzola volledig is gesmolten, proef je de saus en op basis hiervan voeg je zeezout, vers gemalen peper en nootmuskaat toe. Proef de Gorgonzola saus nogmaals en als je tevreden bent over de smaak begin je met het koken van de spruitjes. Laat de saus op een heel klein pitje staan en roer regelmatig door.

3Doe de spruitjes in een pan met wat water. Breng het water aan de kook en voeg een eetlepel zeezout toe. Kook de spruitjes in een kleine 10 minuten rustig gaar. Prik voorzichtig in de spruitjes om te bepalen of de spruitjes voldoende gaar zijn. Giet de spruitjes af en giet de Gorgonzola saus over de spruitjes. Dit recept voor spruitjes met Gorgonzola saus is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.