Spinazie met kaas en boter

Over spinazie met kaas en boter
Dit recept voor spinazie met kaas is snel en eenvoudig te bereiden en bovendien super lekker en gezond. Doordat je de spinazie even kort bakt samen me de kaas, krijgt de spinazie die heerlijke kazige smaak. De krachtige smaak van de spinazie blijft natuurlijk overheersen, maar de Parmezaanse kaas is in dit recept natuurlijk duidelijk aanwezig. En de eerste regel van deze inleidende tekst van dit recept voor spinazie met kaas bevatte wel het woord 'gezond', en dit zal het ook ongetwijfeld zijn, maar de roomboter maakt dit recept extra romig. Tja... en of dit ook daadwerkelijk zo gezond is, geen idee, maar is in ieder geval wel super lekker. Dat stond ook in de eerste regel. Anyways... veel plezier toegewenst met het bereiden van dit leuke recept en buon appetito!
Op zoek naar meer groente recepten..? Bekijk dan ons overzicht met alle Italiaanse groente recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 10 mins
- Hoeveelheid: spinazie recept voor 2 personen
Voorbereiding
1Het voorbereiden van dit recept voor spinazie met kaas is eigenlijk heel eenvoudig. Haal de steeltjes van de spinazie. Als de spinazie nog niet is gewassen, dan spoel je deze nog even af. Schaaf de Parmezaanse kaas alvast.
Bereiding
1Smelt de boter in een grote koekenpan. Als de boter helemaal is gesmolten en niet meer schuimt, doe je de spinazie in de pan. De grote bult spinazie die in de koekenpan zit, slinkt binnen een paar minuten tot nog een klein hoopje spinazie.
2Giet het vocht van de spinazie af en doe vervolgens de Parmezaanse kaas in de pan. Bak de spinazie met de kaas in de pan nog even kort door. Als de kaas helemaal is gesmolten en volledig is opgegaan in de spinazie, is dit recept helemaal klaar. Serveer de spinazie met kaas in een schaaltje en maak het recept af door er nog een klein beetje kaas overheen te schaven. Buon appetito!
Greet
september 20, 2019
Heerlijk en gemakkelijk