Aspergesoep

Aspergesoep Aspergesoep 0 0 5 0

april 30, 2015

Aspergesoep

Over aspergesoep

Als het voorjaar wordt, dan is het weer tijd voor asperges. Dat is in Nederland zo, maar dat geldt ook zeker in Italië. Met asperges kun je de meest heerlijke gerechten maken en een favoriet blijft toch een echte onvervalste Italiaanse aspergesoep. Soep staat in Italië sowieso meer bekend als maaltijd dan als voorafje, vandaar dat Italiaanse soep recepten vaak lekker stevig zijn. Voor dit recept voor aspergesoep geldt exact hetzelfde.

De aspergesoep wordt opgebouwd uit 75% asperges en 25% aardappel. Hierdoor wordt de structuur van de soep gelijk al een stuk dikker. Verder wordt er smaak opgebouwd door wijn, bouillon en room toe te voegen. Het eindresultaat is een heerlijke stevige romige aspergesoep op Italiaanse wijze. Nadat de soep klaar is, maak je je eigen croutons op de soep mee af te maken en voor extra structuur. Veel plezier toegewenst met de bereiding van dit leuke recept voor aspergesoep.

Meer lekkere soep recepten vind je op onze pagina met Italiaanse soep recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 10 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: Soep recept voor 4 personen

Ingrediënten

900g asperges

300g aardappel

1 sjalot

100ml Italiaanse droge witte wijn

1l groentebouillon

200ml room

Peper

Zeezout

Een bosje peterselie

30g boter

Een paar plakken vers brood

Olijfolie

Italiaanse kruiden

Voorbereiding

1Snij de houtige onderkant van de asperges. Schil de asperges met een fijn schiller zodat de buitenste rand eraf is. Daarna snij je de asperges in kleine blokjes.

2Schil de aardappelen, spoel de aardappelen af onder de kraan en snij deze vervolgens in kleine blokjes. Verwijder de schil van de sjalot en snij de sjalot in kleine stukjes. Verwarm de bouillon. Snij de korstje van het brood en het het brood daarna in kleine vierkantjes. Snij de peterselie helemaal fijn.

Bereiding

1Verwarm de boter in een gewone soeppan. Als de boter heet is, doe je de stukjes sjalot in de pan. Fruit de sjalot ongeveer 2 tot 3 minuten, zodat de smaak lekker loskomt.

2Vervolgens doe je ook de aardappel en de asperges in de pan. Bak de asperges en de aardappel kort mee met de sjalot. Ook hiervoor geldt dat het belangrijk is dat de smaak goed los komt om het resultaat van de aspergesoep optimaal te krijgen.

3Blus de inhoud van de pan af met de witte wijn. Geef de witte wijn kort de tijd om in de asperges te trekken. Vervolgens voeg je ook de bouillon toe en laat je de aspergesoep een half uurtje zachtjes doorkoken.

4Na een half uur pureer je de aspergesoep. Voeg vervolgens de room toe aan de soep. Breng nadat je de aspergesoep hebt geproefd de soep verder op smaak met zout en peper. Als je tevreden bent over de smaak is de aspergesoep helemaal klaar. Roer tot slot de peterselie er doorheen.

5Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin een klein beetje olijfolie. Als de olie heet is, doe je de Italiaanse kruiden in de pan en bak je het brood lekker knapperig. Eigenlijk heb je nu croutons gemaakt.

6Als het brood knapperig is, is het tijd om op te scheppen. Dien de aspergesoep op in een mooie kom. Vervolgens doe je de croutons in de soep. Schenk er voorzichtig nog een klein beetje goede olijfolie overheen en garneer met nog een heel klein beetje peterselie. Geniet van deze heerlijke stevige aspergesoep! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.