Pastasalade pesto

Pastasalade pesto Pastasalade pesto 0 0 5 0

maart 19, 2015

Pastasalade pesto

Over pastasalade pesto

Een pastasalade is op veel manieren te bereiden en een populaire bereidingswijze is pastasalade met pesto. Vanzelfsprekend maak je de pesto helemaal zelf met verse ingrediënten voor het beste resultaat. De pasta welke gebruikt is voor deze pastasalade is Farfalle, dit is pasta in de vorm van vlindertjes. Deze pastasoort heeft veel ribbeltjes waar de pesto lekker in gaat zitten. De rucola geeft de pastasalade een lekkere knapperige bite, terwijl de cherrytomaatjes zorgen voor een lekkere frisse smaak als tegenhanger van het zoutje van de pesto.

Kijk ook op onze pagina met alle salade recepten voor meer inspiratie een lekkere salade.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 15 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pastasalade recept voor 4 personen

Ingrediënten

200g pasta

70g blaadjes verse basilicum

1 teen knoflook

40g pijnboompitjes

35g Parmigiano Reggiano

35g Pecorino

Olijfolie

Verse peper

Zeezout

70g rucola

200g cherrytomaatjes

Voorbereiding

1Was de blaadjes basilicum en wacht tot deze helemaal droog zijn. Haal de knoflook uit de schil en snij deze in een paar grove stukken. Snij de Parmigiano Reggiano en Pecorino in kleine blokjes, zodat je deze makkelijk fijn kan stampen in de vijzel. Snij de cherrytomaatjes in kwartjes.

Bereiding

1Zet alvast een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Begin met het bereiden van de pesto door de blaadjes basilicum in de vijzel te doen en deze tot een smeuïge substantie te stampen. Als de blaadjes basilicum onherkenbaar zijn, met andere woorden helemaal fijn gestampt en vochtig, doe je de knoflook en de 30 van de 40 gram pijnboompitjes in de vijzel. Ga verder met stampen tot er niets meer over is van de knoflook en de pijnboompitjes en deze een geheel vormen met de basilicum. Vervolgens doe je ook de Parmigiano Reggiano en Pecorino in de vijzel en ga je weer 'vrolijk' verder met stampen.

2Na een paar minuten zijn alle ingrediënten helemaal in elkaar op en dien je de pesto op smaak te brengen. Voeg verse peper en zeezout bij de pesto en proef of de pesto op smaak is. Tot slot doe je de olijfolie bij de pesto om tot de gewenste structuur te komen. Voor de pastasalade is het niet erg op wat meer olijfolie te gebruiken dan de hoeveelheid die je normaliter aanhoudt voor pesto.

3Kook zodra het water kookt de pasta 'al dente' volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de pasta klaar is, doe je de pasta in een vergiet en spoel je deze af met koud water. Doe de pasta in een saladeschaal samen met de pesto, de cherrytomaatjes, de rucola en de laatste 10 gram pijnboompitjes. Meng de ingrediënten zodat deze gelijkmatig zijn verdeel over de pasta. Maak de pastasalade met pesto helemaal af door er wat olijfolie overheen te schenken.

4Geniet van deze lekkere pastasalade met pesto! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.