Broccoli Aglio e Olio

Broccoli Aglio e Olio Broccoli Aglio e Olio 0 0 5 0

maart 23, 2015

Broccoli Aglio e Olio

Over Broccoli Aglio en Olio

Dit recept voor 'Broccoli Aglio e Olio' heet in het Nederlands gewoon Broccoli met knoflook in olijfolie en dit dekt ook precies de lading. De broccoli wordt kort 'al dente' gekookt. Ondertussen maak je de olijfolie met knoflook en de Peperoncino, Spaanse peper. De Peperoncino is overigens optioneel. Zodra de broccoli de gewenste textuur heeft, roer je deze door de olijfolie, zodat alle lekkere smaken uit de pan gelijk in de broccoli trekken.

Dit recept voor broccoli zit dus vol met de lekkere smaak van de knoflook en de Spaanse peper. En dit is precies de manier waarop dit recept in Italië thuis vaak wordt gegeten. Dus voor iedereen die broccoli eens op een andere manier wil bereiden is dit een super leuk recept om eens een keertje uit te proberen. Veel plezier in ieder geval met het bereiden van dit recept voor Broccoli Aglio e Olio. Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere groente recepten..? Bekijk dan onze pagina met alle Italiaanse groente recepten

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: broccoli recepten voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

1 grote broccoli

Zeezout

2 tenen knoflook

1 Spaanse Peper

Olijfolie

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Snij de roosjes broccoli van de stronk en was deze. Verwijder de schil van de tenen knoflook en snij deze in een aantal grove stukken. Snij de onderkant en bovenkant van de Spaanse peper. Daarna snij je de Spaanse peper in kleine ringetjes. Eventueel kun je ervoor kiezen om de pitjes te verwijderen en als je echt niet van scherp eten houdt ook de zaadlijsten.

Bereiding

1Kook de roosjes broccoli samen met een eetlepel zeezout 'al dente' in 6 tot 8 minuten. De broccoli is voldoende gekookt, als deze nog een lekkere bite heeft en dus niet door en door gaar is gekookt.

2Doe wat olijfolie in een grote koekenpan. Als de olie warm is, doe je de knoflook en Spaanse peper in de pan. Fruit beide ingrediënten ongeveer 2 tot 3 minuten. Vervolgens doe je ook de broccoli in de pan en maal hier gelijk verse peper overheen en zeezout. Bak de broccoli nog even kort, ongeveer 1 tot 2 minuten, zodat de smaak van de olie lekker in de broccoli trekt. Dit recept voor Broccoli Aglio e Olio is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.