Aardappelen met schil uit de oven

Aardappelen met schil uit de oven Aardappelen met schil uit de oven 0 0 5 0

maart 13, 2015

Aardappelen met schil uit de oven

Over aardappelen met schil uit de oven

Aardappelen kun je op veel verschillende manieren klaar maken. Een van de meest gezonde bereidingswijzes is aardappelen met schil. Dit komt doordat de schil en de aardappel net onder de schil zeer veel vitamines bevatten. Door deze niet weg te schillen, maar gewoon te bereiden gaan deze niet verloren en belanden deze op je bord. Natuurlijk is het ook mogelijk om aan dit recept een Italiaanse dimensie te geven, het enige wat jij daarvoor hoeft te doen, is het volgen van de stappen van dit recept!

Meer lekkere recepten met aardappel vind je in ons overzicht met Italiaanse groente recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: aardappel recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g aardappeltjes

Olijfolie

4 tenen knoflook

Zeezout

1 takje rozemarijn

Voorbereiding

1Verwarm de over op 200 graden. Boen de aardappeltjes en halveer deze vervolgens. Pel de knoflook en snij deze in grove stukken. Haal de naaldjes van het takje rozemarijn, desgewenst in kleine stukjes snijden.

Bereiding

1Doe de olijfolie in een ovenschaal en zorg ervoor dat de bodem volledig is ingevet. Gooi vervolgens de gehalveerde aardappeltjes in de schaal. Doe ook de stukken knoflook in de schaal en stop deze over de gehele schaal tussen de aardappeltjes. Voeg naar smaak zeezout toe en gooi ook de rozemarijn over de aardappeltjes. Schenk een flinke scheut olijfolie over de aardappeltje.

2Zet de schaal in de op 200 graden voorverwarmde oven. Haal de schaal om de 10-15 minuten uit de oven en hussel de aardappeltjes. Na 40 minuten zijn aardappelen met schil uit de oven klaar!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.