Wortel met honing en amandelen

Over wortel met honing en amandelen
In navolging van het recept voor wortel uit de oven nog een heerlijk Italiaans recept voor wortel. Ditmaal worden de wortels op smaak gebracht door honing en een heel klein beetje witte wijnazijn wat de wortel een lekkere zoete smaak geeft met een heel klein zuurtje. Dit recept is echt super eenvoudig te maken en kan gewoon niet misgaan. Wortel met honing en amandel is eigenlijk bij iedere 'secondi' ongeacht of dit vlees of vis is prima te serveren.
Ben je toch op zoek naar een ander recept..? Bekijk dan al onze Italiaanse recepten
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 40 mins
- Hoeveelheid: wortel recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de bovenkant en onderkant van de wortels en was deze vervolgens grondig. Voeg de olijfolie, de honing en de witte wijnazijn samen in een schaaltje of kommetje en roer deze ingrediënten goed door elkaar tot een geheel. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Leg de gewassen wortels in de ovenschaal. Voeg het mengsel van olijfolie, honing en witte wijnazijn bij de wortels en wrijf deze hiermee goed in. Het is de bedoeling dat de wortels volledig zijn bedekt. Bestrooi de wortels rijkelijk met vers gemalen peper en zeezout.
2Vervolgens zet je de wortels in de oven voor de duur van 40 minuten. Zorg er wel voor dat de wortels naast elkaar in de ovenschaal liggen en niet op elkaar. Anders loop je het risico dat de wortels na 40 minuten niet gaar zijn. Na 20 minuten draai je de wortels even in de schaal, zodat deze aan beide kanten goed gaar worden.
3Na 40 minuten zijn de wortels gaar. Serveer de de wortels in een mooie schaal en garneer met wat amandelen. Geniet van dit lekkere recept voor wortel met honing en amandelen. Buon appetito!
Murielle Koek- van Maris
mei 4, 2019
Verrassend heerlijk recept voor wortelen, inderdaad lekker dat zoete met een subtiel zuurtje. Wij houden niet zo van witte wijn azijn en hebben daarom italiaanse appel azijn gebruikt, gaat ook prima. Ook hebben wij de geschaafde amandelen nog even geroosterd in de koekepan, dat maakt ze nog lekkerder. Verder nog wat vers gehakte peterselie over de worteltjes, dat maakt het gerecht voor het oog nog smakelijker.