Gegrilde apserges

Gegrilde apserges Gegrilde asperges 0 0 5 0

mei 16, 2016

Gegrilde asperges

Over gegrilde asperges

Asperges kun je op heel veel verschillende manieren bereiden, maar wat altijd erg lekker is, is om asperges te grillen. Natuurlijk zijn er voor het bereiden van de gegrilde asperges een paar tips & tricks waardoor je de asperges extra lekker kan maken. Wat slim is om te doen, is de asperges, voordat je deze grilt, blancheren. Kook de asperges kort in gezouten water. De asperges hoeven hierdoor niet super lang op de grill te liggen en bovendien krijgen deze alvast wat extra smaak doordat je de asperges in gezouten water kookt. En reken er maar op dat dit helpt!

Nadat je de asperges kort hebt gekookt, breng je de asperges extra op smaak met witte wijnazijn en wat extra zeezout en peper. Vervolgens hoef je de groente alleen nog maar kort te grillen, zodat die lekkere grillsmaak ontstaat.

Heb je zelf een tip of een suggestie voor gegrilde asperges op Italiaanse wijze? Laat het ons dan gerust weten.
Meer asperge recepten vind je trouwens op onze pagina over asperges.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Asperge recept voor 2 personen

Ingrediënten

250g groene asperges

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels witte wijnazijn

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Spoel de asperges eerst goed schoon. Vervolgens snijd je de houtige onderkant van de asperges af. Als je zachtjes in de asperges knijpt, dan kun je voelen waar het houtige gedeelte ophoudt. Logischerwijs is dit de plek waar je de asperges afsnijdt.

2Maak een dressing voor de asperges. Hiervoor doe je 3 eetlepels olijfolie samen met de 2 eetlepels witte wijnazijn in een schaal. Voeg wat zeezout en wat vers gemalen peper toe en roer alles goed door elkaar.

Bereiding

1Doe de asperges in een pan en vul de pan met water. In de ideale situatie zijn de toppen van de asperges boven het water. Voeg lekker wat zeezout toe en breng het water in de pan aan de kook.

2Als het water kookt, dan laat je de asperges nog 3 minuten doorkoken. Daarna giet je het vocht uit de pan en spoel je de asperges met koud water af. Dit stopt het garingsproces.

3Naast dat het garingsproces is gestopt, is het ook voor de volgende handeling wel handig dat de asperges enigszins is afgekoeld. Pak de asperges uit de pan en leg deze in de schaal met de dressing. Zorg ervoor dat de asperges volledig worden bedekt met een dun laagje van de dressing.

4Zet een grillpan op het vuur en als de pan gloeiend heet is, leg je de groene asperges op de grillpan. Bak de asperges 1-2 minuten aan beide kanten. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat er een mooi grilstreepje op de asperges achterblijft.

5Als de asperges gaar zijn, dan is het tijd om op te dienen. Als je nog een beetje van de dressing over hebt, dan kun je deze nog over de asperges doen. Een eenvoudige manier hiervoor is om een lepe te gebruiken. Zo weet je zeker dat je de dressing goed kan doseren. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.