Broccoli uit de oven

Broccoli uit de oven Broccoli uit de oven 5 0 5 2

juni 13, 2015

Broccoli uit de oven

Over broccoli uit de oven

Broccoli is een lekkere en bovendien erg gezonde groente. In dit recept voor broccoli uit de oven wordt de broccoli eerst kort 'al dente' gekookt. De broccoli gaart hierdoor in de oven gelijk een stuk sneller door en hiermee voorkom je dat de buiten gaar wordt en dat de binnenkant hard blijft. Verder maak je een lekkere dressing van olijfolie en balsamico. Die heerlijke zoet zure smaak van de balsamico trekt tijdens de bereiding in de oven helemaal in de broccoli waardoor deze een super lekkere smaak krijgt. Geniet van dit lekkere recept voor broccoli uit de oven. Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander recept met broccoli in de hoofdrol? Bekijk dan al onze broccoli recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: Broccoli recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

1 broccoli

5 eetlepels olijfolie

5 eetlepels balsamico

Fijn zeezout

Grof zeezout

Peper

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept voor broccoli uit de oven is erg overzichtelijk. Snij de roosjes van de broccoli en was de broccoli schoon en verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Doe de broccoli met een beetje fijn zeezout in de pan. Kook de broccoli in ongeveer 3 minuten 'al dente'. Giet de broccoli af als deze de juiste textuur heeft.

2Terwijl de broccoli kookt, maak je de dressing voor de broccoli uit de oven. Voeg de olijfolie en de balsamico bij elkaar. Doe er een snufje fijn zeezout bij en maal er een beetje verse peper op. Roer deze ingrediënten goed door, zodat er een mooie dressing ontstaat.

3Doe de broccoli in een ovenschaal en giet de balsamico dressing over de broccoli. Voordat je de broccoli in de oven doet, hussel je de inhoud van de ovenschaal goed door. Als de dressing mooi gelijkmatig is verdeeld, dan kan de broccoli de oven in voor de duur van 10 minuten.

4Na 10 minuten haal je de broccoli uit de oven. Om vast te stellen of de broccoli gaar is, kun je voorzichtig met een vork in de broccoli prikken. Het is altijd lekker als de roosjes nog een beetje een bite hebben, maar natuurlijk niet te hard. Eventueel kun je de broccoli nog kort in de oven zetten als deze onvoldoende gaar is. Anders is het de hoogste tijd om dit recept voor broccoli uit de oven op te dienen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Nadia

januari 26, 2020

Lekker uit de oven en de balsamico maakt de smaak goed! Lekkere combi.

Chiwedah

juli 11, 2018

Erg lekker, maar 2 min voorkoken was voor mij voldoende geweest.
Ik ga dit vaker maken 🙂

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.