Pugliaanse sperziebonen

Pugliaanse sperziebonen Pugliaanse sperziebonen 5 0 5 3

maart 22, 2015

Pugliaanse sperziebonen

Over Pugliaanse sperziebonen

Welkom in Puglia, het hakje van de Italiaanse laars! Tijdens onze laatste vakantie in Puglia hebben wij natuurlijk veel menukaarten van dichtbij bekeken en vaak stond hier tussen de 'contorni', de bijgerechten, Fagiolini alla Pugliese. Vrij vertaald betekent dit Pugliaanse sperziebonen. En reken er maar op dat Pulgliaanse sperziebonen heerlijk smaken. De sperziebonen worden eerst kort gekookt, zodat ook deze 'al dente' zijn. Tot slot worden de boontjes afgemaakt in een pittige tomatensaus wat een erg lekkere combinatie vormt. Veel plezier met het bereiden en geniet van deze Pugliaanse sperziebonen! Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander groente recept met sperziebonen in de hoofdrol..? Bekijk dan het volledig overzicht met Italiaanse groente recepten

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: sperziebonen recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

600g sperziebonen

Olijfolie

1 teen knoflook

1 sjalot

1 eetlepel oregano

400g gepelde tomaten

Vers gemalen peper

Zeezout

1 Spaanse peper

Voorbereiding

1Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en spoel deze daarna schoon. Haal de sjalot en de knoflook uit de schil en snij beide ingredienten vervolgens in kleine stukjes. Snij de boven kant en de onderkant van de Spaanse peper en snij ook deze in kleine stukjes. Afhankelijk van je eigen smaak kun je de pitjes en zaadlijsten laten zitten of verwijderen. Laat je deze zitten, dan wordt dit recept voor Pugliaanse sperziebonen gegarandeerd een stuk scherper.

Bereiding

1Kook de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar. Na 5 minuten proef je of de boontjes al de gewenst textuur hebben. Indien deze nog te hard zijn, kun je deze ook gewoon in het kookwater laten staan, zodat deze vanzelf verder garen. Hou de sperziebonen in dit geval wel in de gaten, want slappe boontjes vindt niemand lekker. Giet de sperziebonen af, als deze voldoende gaar zijn.

2Terwijl de sperziebonen op het vuur staan, maak je de tomatensaus. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is doe je de sjalot, knoflook, Spaanse peper en de oregano in de pan. Fruit deze ingrediënten ongeveer 2 tot 3 minuten. Voeg de tomatensaus toe en breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Laat de saus vervolgens 15 minuten zachtjes door pruttelen zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Na 15 minuten doe je de sperziebonen in de tomatensaus en laat je het geheel nog ongeveer 5 minuten zachtjes op het vuur staan.

3Na 5 minuten is de smaak van de tomatensaus lekker in de sperziebonen getrokken. De Pugliaanse sperziebonen zijn nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere recept voor sperzienbonen op Pugliaanse wijze. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Fam. Van der Maesen

januari 26, 2021

Inderdaad goede combi met gehaktballen. Nog wel een vraag, de smaak was wat aan de zure kant. Hoe kan je dat wat zoeter krijgen?

Patrick Hulleman

januari 5, 2019

Lekker en eenvoudig recept.

Johan

november 14, 2018

prima recept, eenvoudig en erg lekker met gehaktballen of vleesbroodje

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.