Bruschetta tomaat basilicum
Over bruschetta met tomaat en basilicum
Bruschetta met tomaat en basilicum is een klassiek antipasti recept. Eigenlijk maakt het ook niet uit waar en wanneer tomaat en basilicum elkaar tegenkomen, want het is een garantie voor succes. De Italiaanse bevolking combineert deze 2 ingrediënten al jaren en als je op de menukaart kijkt van een goed Italiaans restaurant kom je in 9 van de 10 gevallen de bruschetta met tomaat en basilicum tegen.
Meer recepten voor bruschetta vind je in ons overzicht met antipasti recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: antipasti recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de cherrytomaatjes per tomaatje in 8 stukjes. Snij 1 teen knoflook in 4 tot 5 grove stukken en scheur de blaadjes basilicum klein. Doe de olijfolie in een schaal en marineer hierin de tomaatjes samen met de knoflook en de balsamico. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de andere teen knoflook, maar snij deze niet.
Bereiding
1Smeer de plakken brood in met olijfolie. Doe de plakken brood nu ongeveer 3 tot 4 minuutjes in de oven. Haal het brood uit de oven en smeer deze in met knoflook.
2Haal de knoflook uit het mengsel van olijfolie, tomaat en basilicum. Beleg de bruschettas met de tomaatjes. Buon appetito! Geniet van deze lekkere bruschetta met tomaat en basilicum.