Bruschetta met courgette en mozzarella

Bruschetta met courgette en mozzarella Bruschetta met courgette en mozzarella 0 0 5 0

april 17, 2017

Bruschetta met courgette en mozzarella

Over bruschetta met courgette en mozzarella

Op 1e Paasdag hebben we deze lekkere bruschetta's gemaakt voor tijdens de lunch. De inspiratie voor dit recept vond ik in een oude Italië Special van 'Jamie Magazine'. Op mijn kantoor heb ik een hele stapel tijdschriften met Italiaanse recepten waar ik af en toe doorheen blader voor wat inspiratie. Vaak vind ik het leuker om deze door te bladeren dan er wat uit te maken, maar dit keer kwam ik dit receptje dus tegen. Eerlijk is eerlijk, het smaakte erg goed. Sowieso vind ik knapperig gebakken bruschetta's altijd erg lekker, maar de combinatie van courgette, mozzarella en verse munt is echt heel erg lekker. Kortom, een aanrader voor als je wat afwisseling wilt op je bruschetta!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 5 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: bruschetta recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

1 courgette

1 bol mozzarella

4 plakken dik bruin brood

Olijfolie

Zeezout

Verse munt

Voorbereiding

1Maak de courgette schoon met water en snijd de bovenkant en de onderkant ervan af. Daarna snijd je deze in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes van ongeveer een centimeter dikte.

Bereiding

1Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, bak je de courgette tot deze een mooie geelbruine kleur heeft. Dit duurt meestal 10 tot 15 minuten.

2Ondertussen bak je de bruschetta's. Dep een kant van de stukken brood in wat olijfolie, zodat dit goed wordt bedekt. Bak het brood daarna knapperig in een grillpan. Qua timing zul je zien dat de bruschetta's iets eerder klaar zijn dan de courgette.

3Als ook de courgette gaar is, haal je deze uit de pan. Dep eventueel het overtollige olijfolie er af.

4Leg de bruschetta's op een plank en verdeel de mozzarella en de courgette gelijkmatig. Sprenkel er nog een paar drupjes olijfolie overheen en garneer met gekneusde blaadjes verse munt. Dit bruschetta recept is hiermee helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.